Politic

Ziua Drapelului Naţional, marcată de UNPR Teleorman printr-o conferinţă de presă

unpr1Liderii UNPR Teleorman au celebrat Ziua Drapelului Naţional printr-o conferinţă de presă, în cadrul căreia au prezentat mesajul vicepremierului Gabriel Oprea, preşedintele UNRP, şi au trecut în revistă principalele evenimente de pe agenda politică.

„Trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului naţional, la istoria acestei ţări şi, mai ales, la contribuţia pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei, aşa cum ne îndeamnă preşedintele Gabriel Oprea în mesajul de azi adresat românilor”, a spus preşedintele UNPR Teleorman.

Astfel, preşedintele UNPR Teleorman, Florică Mara, vicepreşedintele UNPR Teleorman, Samuel Calotă, deputatul UNPR Alin Bucur, precum şi preşedintele organizaţiei de seniori a UNPR Teleorman, Dumitru Toader, au ţinut scurte cuvântări despre semnificaţia zilei.

Cum era de aşteptat, pe ordinea de zi s-au aflat şi subiecte de interes politic, astfel că liderii UNPR Teleorman au ţinut să precizeze că alianţa de guvernare este una stabilă, nepunându-se problema unor divergenţe între UNPR şi PSD în ce priveşte susţinerea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru a ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

„Nu s-a pus şi nu se pune sub nicio formă problema periclitării coaliţiei PSD-UNPR-ALDE. Este vorba de o chestiune care nu ţine de programul de guvernare, ci de securitatea naţională, care capătă noi valenţe în actualul context de securitate complicat la graniţele României. Chiar Victor Ponta a confirmat că protocolul încheiat în cadrul coaliţiei se referă numai la programul de guvernare, iar în celelalte chestiuni, fiecare partid fiind liber să ia ce decizie crede de cuviinţă”, a declarat Florică Mara.

Totodată, referitor la alegerile locale şi generale din anul 2016, liderii UNPR au precizat că, deocamdată, nu s-a luat în calcul o alianţă electorală cu PSD, dar nici intrarea pe cont propriu în alegeri. Samuel Calotă a specificat însă faptul că, în cazul în care UNPR va merge în alegeri alături de PSD, actualul protocol presupune un procent de 10% din liste, atât pentru primării şi consilii locale, cât şi pentru consilii judeţene şi Parlament. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.