Eveniment

Ziua Drapelului Naţional, la Alexandria

drapel1drapel2Ioan DUMITRESCU

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită şi la Alexandria, data de 26 iunie fiind decretată ca sărbătoare în întreaga ţară. La Alexandria, evenimentul a început cu onorul la drapel acordat prefectului Carmen Daniela Dan. Au fost prezenţi primarul Victor Drăguşin, însoţit de cei doi viceprimari, iar din partea Parlamentului au fost doi reprezentanţi, senatorul Florinel Dumitrescu şi deputatul Ică Florică Calotă.

De la o staţie de sonorizare care a funcţionat defectuos, au luat cuvântul, rând pe rând, prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Corneliu Bleajă, şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Victor Drăguşin; cu toţii au vorbit despre drapelul tricolor, despre semnificaţia drapelului, despre faptul că drapelul a însoţit întotdeauna ostaşii români în teatrele de operaţii, despre istoria drapelului naţional.

A urmat sfinţirea drapelului de un sobor de preoţi de la Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, după care, în ordinea importanţei, oficialităţile au sărutat drapelul, care mai apoi a fost înălţat pe catargul din faţa Palatului administrativ, de unde va flutura până la anul, când iarăşi va fi coborât şi dus la Catedrala Sfântul Alexandru, unde va fi sfinţit şi unde va sta o noapte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.