Eveniment

Ziua Armatei a fost celebrată cu mare fast la Alexandria

Carmen Dumitrescu

Anul acesta, Ziua Armatei chiar s-a celebrat cu fast în Alexandria, pentru că momentul festiv a adus laolaltă toată crema politicii teleormănene. Pentru ca schema să fi fost completă, la ceremonie ar fi fost necesară şi prezenţa lui Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi o parte a parlamentarilor, însă trebuie notat că, spre deosebire de anii precedenţi, acum armata teleormăneană – inexistentă în realitate – chiar a avut motive să se simtă onorată.

La manifestarea ce a avut loc în faţa Monumentului Eroilor din faţa Primăriei Alexandria au participat patru dintre parlamentarii teleormăneni – fenomen pe care presa nu l-a mai remarcat din campania electorală – aceştia reunind în jurul lor un număr important de simpatizanţi şi membri de partid. Discutăm despre senatorul Florinel Dumitrescu, un nelipsit al evenimentelor de acest gen, despre deputatul Valentin Boboc, senatorul Timotei Stuparu şi deputatul Ică Florică Calotă. De asemenea, printre participanţii de seamă ai momentului festiv s-au aflat prefectul Liviu Dumitraşcu, subprefectul Carmen Daniela Dan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Ilie Bălan şi primarul Victor Drăguşin.

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, participanţii centrali ai manifestării au susţinut discursuri despre importanţa susţinerii armatei şi despre gloria eroilor care şi-au pierdut viaţa în demersul lor de a-şi apăra patria şi valorile. Nu s-a spus, însă, nimic despre faptul că Teleormanul nu mai are efectiv armată, singurii care merită cinstea şi respectul populaţiei fiind, în acest moment, veteranii de război.

Apoi a venit momentul depunerilor de coroane, când în prim-plan au apărut reprezentanţii principalelor instituţii publice din Teleorman, dar şi membrii partidelor politice, care au dorit să fie văzuţi în acest context, al celebrării valorilor neamului. Partidele politice au fost prezente fie pentru că dorit să fie văzute, fie pentru că realmente au simţit nevoia să se reafirme în faţa celorlalţi, astfel că USL a făcut o reală demonstraţie de forţă, venind pe platoul din faţa monumentului cu mai mulţi oameni decât ar fi putut încăpea acolo, PDL a depus coroana în lipsa liderilor principali ai formaţiunii politice, PRM şi-a trimis o parte dintre membri, toţi anonimi, să facă acest gest frumos iar PP-DD şi PMP au fost prezente cu un număr semnificativ de membri, unii dintre aceştia foarte cunoscuţi în mediul politic autohton, Adrian Florescu şi Tudor Neagu fiind doi dintre aceştia.

Evenimentul a durat mai bine de o oră, iar la finalul acestuia, participanţii, atât politicieni, cât şi teleormăneni prezenţi acolo din curiozitate sau, pur şi simplu, din dorinţa de a-şi demonstra solidaritatea cu valorile naţionale, au remarcat că anul acesta, organizarea, dar şi prezenţa VIP-urilor la manifestare a fost net superioară celei din anii precedenţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.