Eveniment

Zimnicea / Au fost aprobate tarifele și normele privind desfășurarea curselor de agrement cu nava “Valul Dunărean”

Miercuri, în ședința ordinară a Consiliului Local al Orașului Zimnicea, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind “aprobarea Regulamentului privind activitatea de turism realizată cu nava de pasageri ‘Valul Dunărean”, a Normelor privind desfășurarea curselor de agrement cu nava de pasageri ‘Valul Dunărean’ și a tarifelor pe categorii de prestații”.

“A fost pentru mine, ca primar, rodul unei munci de aproximativ doi ani de zile (…). Am mers pe Dunăre astăzi și am văzut, într-adevăr, cât de frumoasă este Dunărea și ce lucruri minunate arată ea și pe malul românesc, dar și pe malul bulgăresc (…). În această perioadă, pentru că începem să ne luptăm cu birocrația, urmează să înregistrăm pontonul la Giurgiu; de asemenea, și nava. Să-i dăm denumirea pe care am rezervat-o deja. Este un nume foarte frumos legat de tradiția orașului nostru. Se numește ‘Valul Dunărean’”, declara Petre Pârvu, pe 12 mai 2021, aflându-se chiar pe pontonul în cauză în ziua în care ambarcațiunea a ajuns în oraș.

Prin urmare, în cadrul ședinței ordinare, au fost aprobate traseele turistice pe care va circula nava de pasageri, care, potrivit datelor din referatele atașate hotărârii, este tip catamaran curse de zi, cu o capacitate de 23 de pasageri, fiind înregistrată la ANR Căpitania Giurgiu cu numele de “Valul Dunărean”.

Astfel, vor fi organizate următoarele curse de agrement: “curse de agrement pe bază de bilet cu durata de 2 ore pe trasee stabilite pe teritoriul FLAG Teleorman de la km 553,5 Portul Zimnicea in amonte si retur sau de la km 553,5 Portul Zimnicea in aval și retur”, “Curse de agrement personalizate de minim 2 ore, pe bază de contract pe teritoriul FLAG Teleorman de la km 553,5 Portul Zimnicea – amonte km fluvial 586 si – aval km fluvial 525 si retur pentru turiști” și “curse de agrement, pe bază de contract, pentru grupuri organizate de turiști – pe teritoriul FLAG Teleorman”.

Așadar, valoarea biletului de călătorie pentru prima categorie de curse de agrement este de 24 lei. Pentru persoanele cu dizabilități și copiii până la 7 ani se acordă gratuitate, iar pentru minorii între 7-16 ani este o reducere de 50% la costul biletului de călătorie. Din referatul menționat, reiese că proiectul în sine nu este generator de venituri, iar în primii 5 ani de la data de finalizare a acestuia nu este permisă obținerea de profit, ci doar acoperirea cheltuielilor de întreținere și exploatare a navei “Valul Dunărean”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.