Eveniment

“Zilele Recoltei” au mobilizat foarte puţini alexăndreni

Carmen Dumitrescu

A fost un weekend plin la Alexandria iar evenimentele care s-au desfăşurat în perioada 11-13 octombrie au fost suficient de promovate de municipalitate, astfel încât alexăndrenii să fi ştiut de ele. Cu toate acestea, “Zilele Recoltei” nu au atras atenţia prea multor alexăndreni, repetându-se, practic, situaţia de la Festivalul-concurs “Pe deal la Teleormănel”, când platoul din faţa Casei de Cultură era aproape gol. Într-adevăr, nici vremea n-a fost extrem de plăcută în acest weekend, dar experienţa ne învăţase că alexăndrenii au un apetit deosebit de mare pentru manifestări publice de genul acesta.

Vineri, 11 octombrie şi sâmbătă, 12 octombrie, pe o scenă amplasată în faţa Casei de Cultură a au urcat, pe rând, interpreţi de muzică populară, foarte apreciaţi de publicul teleormănean. Este vorba despre Niculina Stoican, Ion Drăgan, Marcela Fota, Verginica Neagu, Florica Chirca, Viorel Vasile, Mirela Topotă – Constantin, Loredana Streche, Ancuţa Corlăţean şi Taraful Burnasul. Artiştii au fost însă cumva dezamăgiţi de prezenţa slabă a alexăndreilor, doar unele momente din timpul celor două zile reuşind să mobilizeze mai multă lume decât în mod normal. Oricum, în niciuna dintre cele două seri, platoul din faţa Casei de Cultură nu a fost plin, aşa cum se întâmpla, de regulă, la astfel de evenimente.

Aceeaşi absenţă a publicului interesat au simţit-o şi comercianţii din zonă, care nu au realizat nici profiturile la care se aşteptau, dar nici măcar nu s-au bucurat de prezenţa prea multor curioşi. Vânzătorii de fructe, legume sau flori au fost singurii care au mai reuşit să vândă din marfa expusă, restul celor care au venit cu produse alimentare sau suveniruri constatând fie faptul că oamenii nu au bani, fie faptul că nivelul de curiozitate a scăzut, comparativ cu ocaziile trecute. Desigur, cei care au fost totuşi prezenţi în cele două seri la spectacole s-au arătat extrem de încântaţi de evoluţia artiştilor invitaţi, dar şi de diversitatea produselor aduse de comercianţi: “Cred că nu vine lumea pentru că nu ştie sau pentru că e frig afară. Dar având în vedere cât de frumos s-a cântat aici, cred că oricine putea să-şi rupă din timp ca să participe la eveniment. În ceea ce priveşte produsele aduse aici, mai ales florile au fost foarte atractive numai că, din păcate, oamenii nu prea mai au bani şi cumpărarea de flori nu mai e pentru ei o prioritate. Dar Zilele Recoltei din acest an au fost organizate bine şi toată lumea de aici poate confirma că totul a fost foarte frumos…”

Evenimentele au continuat şi duminică, atunci când alexăndrenii au avut posibilitatea de a asista la un concert de fanfară, susţinut de Fanfara Dealul Spirii din Bucureşti. Evenimentul a avut loc în foişorul din Parcul Central din Alexamdria şi a început la orele 11.30 iar până la orele 14.30, cei prezenţi – şi de data aceasta puţini la număr – au putut asculta muzică de calitate şi s-au delectat cu piese îndrăgite, într-o atmosferă de excepţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.