Eveniment

Zilele Municipiului Alexandria

Monica DUMITRESCU

Manifestările dedicate celei de-a XX-a ediţii a Zilelor Municipiului Alexandria s-au încheiat aseară cu un spectacol susţinut de vedete ale muzicii uşoare româneşti, printre care s-au numărat Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mircea Baniciu, trupele Parazitii şi Pasărea Rock, finalul fiind marcat de un grandios foc de artificii. Timp de trei zile alexăndrenii au petrecut cu muzică, mici şi bere, au participat la concursuri şi manifestările culturale, artistice şi sportive organizate de municipalitate cu acest prilej.

Somatologul Ionel Andrei şi arbitrul Cristina Babadac au primit titlul de cetăţean de onoare

La iniţiativa primarului Victor Drăguşin, Consiliul local al municipiului Alexandria a acordat anul acesta titlul de cetăţean de onoare pentru două personalităţi: medicul stomatolog Ionel Andrei, initiatorul unui program educaţional de sănătate oro- dentară, program care s-a derulat şi se derulează în continuare la nivelul municipiului Alexandria, şi arbitrul Cristina Badadac, prima femeie ajunsă arbitru din Liga I de fotbal şi, mai apoi, în FIFA..

Titlurile de cetăţean de onoare au fost acordate prin hotărâre a consiliului local, în cadrul unei şedinţe festive defăşurată sâmbătă, 30 august, la Universitatea Valahia. Au participat doar 12 consilieri locali, absenţii nemotivat fiind toţi consilierii locali de la PDL şi PNL.

Tot în cadrul acestei şedinţe au fost acordate diplome şi plachete foştilor primari şi consilieri locali ai municipiului. Au fost premiaţi deasemenea elevii alexăndreni care au obţinut premii la concursurile şi olimpiadele şcolare. Şi primarul Victor Drăguşin, cel care a înmânat premiile şi distincţiilor categoriilor enumerate a fost la rândul său premiat. Iniţiativa a aparţinut a generalului Marin Badea Dragnea, cetăţean de onoare al oraşului. Fostul miliar care acum are venerabila vârstă de 91 de ani a participat la şedinţa festivă de la Alexandria şi a ţinut să îi înmâneze primarului Drăguşin o plachetă şi o medalie, conferindu-i şi titlul de ” Membru de onoare al veteranilor de război”. Generalul Marin Badea Dragnea a ţinut şi o veritabilă lecţie de patriotism impresionând pe toţi cei prezenţi.

Cursă de motociclete, în premieră la Alexandria

Sute de alexăndreni s-au adunat sâmbătă în Pădurea Vedea pentru a urmări cursa de motociclete Endurocross, un eveniment fără precedent la Alexandria. Cursa a fost impresioanantă, dificilă şi a ţinut publicul cu sufletul la gură timp de aproximativ o oră. 15 motociclişti din toată ţara, amatori şi profesionişti au prezentat un spectacol de zile mari. Evenimentul a fost organizat la iniţiativa unui alexăndrean împătimit al curselor de motociclete, Dragoş Panagoreţ. La finalul cursei au fost premiaţi ocupanţii primelor trei locuri de la fiecare secţiune. Diplomele şi cupele au fost oferite de Primăria Alexandria, organizatoarea evenimentului.

Multiplii campioni Ilie Năstase şi Otilia Bădescu au participat la premierea sportivilor alexăndreni

Spectacol grandios pe Stadionul Municipal Alexandria, ieri, 31 august, în ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Municipalitatea a premiat sportivii şi câştigătorii tuturor concursurilor sportive organizate în cadrul Zilelor municipiului. Invitaţi de onoare la acest eveniment au fost tenismanul Ilie Năstase, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Otilia Bădescu, multiplă campioană europeană la tenis de masă, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, secretar de stat în acelaşi minister şi Augustin Ioan subsecretar de stat.

Ilie Năstase a făcut o demonstraţie de zile mari, în stilu-i caracteristic, jucând tenis de câmp cu micii sportivi alexăndreni, membri ai echipei de tenis. Şi Otilia Bădescu a fost provocată la o partidă de tenis de masă de sportivii alexăndreni care au făcut faţă campioanei cu succes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.