Eveniment

Zeci de alexăndreni au ales să-şi petreacă Revelionul în stradă

Carmen Dumitrescu

Spre deosebire de anii trecuţi, când majoritatea alexăndrenilor şi-au petrecut Revelionul la restaurant sau în cadrul unor petreceri private, în acest an, lucrurile au stat diferit. Asta în contextul în care majoritatea restaurantelor din oraş au practicat preţuri pe care mulţi nu le-au putut susţine şi, prin urmare, câteva zeci de alexăndreni au ales să răspundă invitaţiei Primăriei Alexandria de a ciocni un pahar de şampanie şi mai multe pahare de vin pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria şi de a privi focul de artificii spectaculos pregătit de municipalitate pentru celebrarea trecerii către 2014.

Asta nu înseamnă că restaurantele nu au fost pline de Revelion, mulţi dintre cei interesaţi de subiect aflând că toate mesele din localuri fuseseră rezervate cu mai mult timp înainte, preţurile unei petreceri de Revelion variind între 150 de lei şi 300 de lei/persoană. Numai că, aşa cum se întâmplă de obicei, chiar dacă nivelul de trai e la cote destul de scăzute în zonă, snobismul a avut câştig de cauză şi mulţi au făcut economii sau împrumuturi pentru a avea acces la o petrecere organizată în localurile din oraş.

Dar cea mai mare parte a alexăndrenilor a ales să petreacă ultima zi a anului acasă, împreună cu familia şi prietenii şi să iasă în stradă la miezul nopţii pentru a privi focul de artificii pregătit de primărie. Momentul a fost unul special, pentru că mai mulţi alexăndreni şi-au dat, practic, întâlnire în faţa Casei de Cultură şi au avut prilejul de a ciocni un pahar de şampanie cu prietenii şi cunoştinţele, dar şi cu primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

La finalul evenimentului, trecătorii au avut prilejul neplăcut de a constata urmele distracţiei de la miezul nopţii, strada Dunării fiind acoperită, pe porţiunea din zona centrală a oraşului, cu cioburi de sticlă, rezultate ale încercării alexăndrenilor de a-şi alunga ghinionul, şi de pahare din plastic, aruncate de consumatorii de vin, care au răspuns invitaţiei municipalităţii la evenimentul de la miezul nopţii. Desigur că, în numai câteva ore, cei de la Administraţia Domeniului Public au reuşit să elibereze zona de resturile petrecerii şi să prevină incidentele neplăcute pentru şoferii nevoiţi să tranziteze strada principală din oraş. Dar, ca notă generală, toţi cei care au participat la întâlnirea din faţa Casei de Cultură s-au declarat extrem de încântaţi de focul de artificii care a fost realmente spectaculos şi de atmosfera generată de către organizatori, astfel că majoritatea nu au regretat că au ales să îşi petreacă Revelionul în stradă, în detrimentul altor maniere, ceva mai convenţionale, de celebrare a momentului trecerii dintre ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.