Social

Zeci de absenţi la prima probă orală a Bacalaureatului, în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Examenul de Bacalaureat a demarat luni, 8 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, programată pe parcursul a trei zile. Din cei 3473 de candidaţi teleormăneni la Bacalaureat în această sesiune, 2854 s-au înscris pentru susţinerea primei probe, restul având-o echivalată din sesiunile anterioare.

Aproximativ jumătate dintre liceele teleormănene au terminat evaluarea candidaţilor după primele două zile, doar în 11 unităţi de învăţământ continuându-se examinarea candidaţilor şi în cea de-a treia zi (miercuri, 10 iunie).

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în primele două zile au fost examinaţi 2323 de candidaţi (1237 luni, 8 iunie, şi 1086 marţi, 9 iunie), înregistrându-se în total 91 de absenţi (45 în prima zi şi 46 în cea de-a doua zi). Pentru ziua de miercuri, 10 iunie, ultima destinată acestei probe, au fost programaţi 440 de candidaţi teleormăneni.

La această probă candidaţii nu primesc note, ci li se va stabili nivelul de competenţă: începător, mediu (cunoştinte minime de comunicare), avansat (câteva dificultăţi de comunicare) şi experimentat. Chiar dacă nu contează pentru media finală de la Bacalaureat, participarea la probele orale este obligatorie, iar candidaţii care nu sunt prezenţi la aceste probe nu pot promova examenul.

Următoarea probă, la care s-au înscris 2199 de candidaţi teleormăneni, este cea de evaluare a competenţelor digitale şi se va desfăşura în perioada 15-19 iunie. Ceilalţi candidaţi au susţinut această probă în sesiunile anterioare sau au certificatul ECDL care echivalează proba de evaluare a competenţelor digitale.

Ultima probă orală, cea de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă străină, a fost programată pentru intervalul 22-26 iunie şi va fi susţinută de 2789 dintre candidaţii teleormăneni.

Probele scrise încep pe 29 iunie cu limba şi literatura română. Pe 30 iunie este programată proba scrisă la limba maternă. Proba obligatorie a profilului, matematică pentru real şi istorie pentru uman, este programată pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, ultima în cadrul acestei sesiuni, se va desfăşura pe 3 iulie. Afişarea rezultatelor se va face pe 6 iulie. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 10 iulie.

Pentru cei care nu vor promova bacalaureatul în prima sesiune, mai există o şansă anul acesta. Începând cu 17 august 2015, va fi organizată o a doua sesiune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.