Eveniment

Week-end cu temperaturi de până la 37 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de caniculă și disconfort termic, valabilă începând de sâmbătă, timp de trei zile, la nivelul întregii ţări.

În zilele de 13, 14 şi 15 iunie (sâmbătă, duminică şi luni) vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară, la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi în estul ţării. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35 – 36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi

În acelaşi timp, medicii avertizează că temperaturile caniculare pot afecta grav sănătatea. Pentru a preveni efectele negative ale temperaturilor ridicate asupra sănătăţii, se recomandă evitarea expunerii excesivă la soare între orele 11:00 şi 18:00, purtarea de pălării de soare şi haine lejere din fibre naturale de culori deschise.

De asemenea, medicii recomandă duşuri călduţe, consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, consumul de fructe şi legume proaspete, excluderea din alimentaţie a băuturile cu un conţinut ridicat de cafeină, alcoolului şi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi, sare şi zahăr. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.