Social

Vremea caldă a dus la apariţia prematură a căpuşelor în parcuri

Vremea frumoasă şi temperaturile ridicate, peste valoarile medii pentru această perioadă, au scos alexăndrenii la plimbare, dar încălzirea vremii a dus şi la apariţia prematură a căpuşelor. Deja la spital ajung persoane muşcate de animale sau înţepate de insecte, unele apelând chiar la ajutorul echipajelor de la ambulanţă.

În mod normal, perioada în care căpuşele se manifestă este mai-iunie, dar temperaturile ridicate, nu numai de anul acesta, ci şi din anii anteriori, au făcut ca insectele să apară înainte ca autorităţile să apuce să ia măsuri împotriva lor prin stropirea cu insecticid a spaţiilor verzi. Pentru a preîntâmpina apariţia căpuşelor, toţi deţinătorii, proprietarii ori administratorii spaţiilor verzi din Alexandria şi nu numai ar trebui să aplice tratamente împotriva căpuşelor în această perioadă şi reperate la un anumit interval de timp, până prin luna septembrie, recomandă autorităţile locale.

În acelaşi timp, medicii le recomandă alexăndrenilor să-şi ia măsuri de precauţie, cu atât mai mult cu cât până acum insectele nu îşi făceau apariţia până la sfârşitul lunii aprilie. Muşcătura de căpuşă poate fi periculoasă pentru copii, dar şi adulţi deopotrivă, fiind vectorul multor boli transmise prin înţepăturile de insectă. Este foarte important că cetăţenii să conştientizeze care sunt principalele pericole implicate de contactul cu acest parazit şi ce metode de prevenire pot adopta pentru evitarea înţepăturilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.