Vouchere pentru persoanele cu dizabilități/ Violeta Răduț: “PSD va continua să lupte pentru bunăstarea românilor”

Persoanele cu dizabilităţi vor primi vouchere în valoare de până la 23.000 de lei pentru achiziţia de echipamente moderne, începând cu această săptămână, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de luni, 14 octombrie.

Premierul a adăugat că, pe lângă aceste vouchere în valoare de până la 23.000 de lei fiecare, cei care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilităţi vor primi o subvenţie lunară în valoare de 2.250 de lei, timp de 12 luni, pentru fiecare angajat.

Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziționarea de echipamente moderne, printre care cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere, a precizat deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț.

“Începând de astăzi, 15 octombrie, când este marcată și Ziua Internațională a Nevăzătorilor, persoanele cu dizabilități pot beneficia de vouchere pentru achiziția de echipamente moderne, în valoare de până la 23.000 lei: cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere.

Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, consider că persoanele cu dizabilități nu trebuie marginalizate, iar măsurile luate de PSD vin în sprijinul acestora, astfel încât potențialul lor să fie valorificat și să le ajute în integrarea socială și profesională.

În aceeași serie a deciziilor cu beneficii concrete pentru oameni, PSD a introdus proiectul prin care angajatorii care încadrează în muncă persoane cu dizabilități primesc o subvenție lunară în valoare de 2.250 lei, timp de 12 luni, pentru fiecare angajat.

Partidul Social Democrat pune, ca întotdeauna, oamenii pe primul loc și va continua să lupte pentru bunăstarea românilor”, a precizat deputatul Violeta Răduț.

Leave a Comment

*

code