Vizită de lucru a membrilor Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, la Berlin/ Discuţiile purtate cu omologii germani, centrate pe noua Politică Agricolă Comună

O delegaţie a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor au făcut, din care a făcut parte şi deputatul ALDE de Teleorman Calotă Florică Ică, s-a aflat, în perioada 15-18 mai, într-o vizită de lucru la Berlin, printre subiectele aduse în discuţie de aleşii români fiind viitorul Politicii Agricole Comune și așteptările României pentru noua Politică Agricolă Comună.

Au avut loc, în cadrul vizitei de lucru, întâlniri cu omologii germani, precum şi deplasări în oraşul Beelitz, aflat în landul Brandenburg, pentru o vizită de lucru la o fermă de sparanghel, precum şi la o cultură de afine și o herghelie aflată în vecinătate.

Pentru ziua de joi, 17 mai, a fost programată o întâlnire cu Hermann Onko Aeikens, secretar de stat în cadrul Ministerului federal al Agriculturii din Germania, subiectele dezbătute fiind viitorul Politicii Agricole Comune și prioritățile României pentru agricultură.

În ceea ce priveşte noua Politică Agricolă Comună, membrii Comisiei pentru agricultură urmăresc ca aceasta să fie supusă unui proces de modernizare, simplificare, flexibilizare și debirocratizare, orecum şi evitarea suprapunerilor între măsuri, stabilirea unui cadru necesar pentru introducerea rezultatelor cercetării și a inovării în agricultură, deschiderea unor piețe terțe și un cadru comercial reciproc avantajos.

Ultima parte a vizitei deputaţilor români s-a încheiat cu o ședință comună cu Comisia pentru agricultură și alimentație din Bundestag, discuţia fiind centrată pe problemele cu care se confruntă atât fermierii români, cât și cei germani în desfășurarea activităților, dar și asupra soluțiilor așteptate de fiecare parte de la noua Politică Agricolă Comună. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code