Eveniment

Virgil Ivan, respins în procesul selecţiei dosarelor pentru ocuparea postului de director al Centrului Cultural

Carmen Dumitrescu

De o bună bucată de vreme, se tot discută despre necesitatea ocupării funcţiei de manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în contextul în care concursurile derulate până acum n-au reuşit să rezolve nimic. Iată, însă, recent, la noul concurs organizat de instituţie, s-au înscris Virgil Ivan, fostul director al Casei de Cultură din Turnu Măgurele, şi profesorul Gelu Neagu.

La acel moment, semnalam faptul că unul dintre înscrişi corespundea din punctul de vedere al proiectului de management depus, dar nu avea studii de specialitate, iar altul avea studii, dar nu avea proiect. Virgil Ivan ne-a contactat imediat după, pentru a ne corecta din acest punct de vedere, precizând că el a avut şi proiectul depus, dar şi studiile de specialitate, conform criteriilor de înscriere: “Dosarul de concurs a fost depus la departamentul de secretariat al Consiliului Judeţean Teleorman, însoţit de proiectul de management în format scris şi electronic. Tot acolo am depus şi actele care atestă studiile şi specializările, conform criteriilor de înscriere – studii culturale şi de artă conferite de autorităţile competente. Prin urmare, corespund criteriilor de înscriere”.

Se pare, însă, că Virgil Ivan a minţit sau nu cunoaşte criteriile de înscriere, în contextul în care pe site-ul Consiliului Judeţean Teleorman a fost deja publicat anunţul referitor la rezultatul selecţiei dosarelor depuse pentru concursul de management organizat în vederea încredinţării managementului Centrului Cultural. Potrivit anunţului respectiv, singurul candidat care rămâne în concurs este Gelu Neagu, Virgil Ivan fiind respins, cu precizarea că “nu îndeplineşte condiţiile de studii universitare de licenţă absolvită cu diplomă de licenţă sau echivalentă din domeniile menţionate în cuprinsul Anexei nr. 4 la Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman nr. 162 din 30 septembrie 2013 privind constituirea comisiei de concurs şi a comisiei de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de management organizat în vederea încredinţării managementului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale”.

În acest moment, comisia de concurs se pregăteşte să evalueze competenţele lui Gelu Neagu pentru ocuparea funcţiei de manager al instituţiei, concurenţa nefiind, în acest caz, o problemă pentru nimeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.