Violeta Răduț, deputat PSD: “Eu îmi doresc o familie ca a părinților și a bunicilor mei”

În ședința de Guvern de săptămâna trecută,  a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu “da” sau “nu” este “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie.

În contextul dezbaterilor tot mai aprinse vizavi de această temă, deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț și-a exprimat punctul de vedere, afirmând că susține familia tradițională: “Eu îmi doresc o familie ca a părinților și a bunicilor mei. Familia înseamnă pace, liniște, dar și multă dragoste necondiționată. De aceea, eu voi vota inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți”.

Curtea Constituţională a stabilit că legea de revizuire a Constituţiei adoptată de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie  respectă dispoziţiile constituţionale referitoare la revizuire. Decizia CCR va fi comunicată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi va fi publicată în Monitorul Oficial, împreună cu Legea de revizuire a Constituţiei. Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie, cu 107 voturi “pentru”, 13 voturi “împotrivă” şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Leave a Comment

*

code