Violeta Răduţ, deputat PSD de Teleorman: “Am adoptat proiecte de legi impuse de situaţia de criză”

În şedinţa online de vineri, Camera Deputaţilor a adoptat o serie de proiecte legislative legate de contextul creat de pandemia de coronavirus şi al căror scop este de a sprijini mediul de afaceri și persoanele fizice. Actele normative adoptate de deputaţi se referă la suspendarea plăţii ratelor, la scutirea de la plata utilităţilor, reglementarea modalităţii de obţinere a ajutorului de la stat pentru firmele care suspendă temporar locuri de muncă sau scutirea de la plata contribuţiilor pentru angajatorii afectaţi de situaţia de urgenţă.

Printre parlamentarii care au dat vot favorabil pentru aceste proiecte de lege se numără şi deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduţ: “Astăzi (n.r. – vineri, 3 aprilie), în plenul Camerei Deputaților, am adoptat o serie de proiecte legislative, cerute de oameni, de mediul de afaceri și impuse de situația de criză Astfel, am votat: – proiectul de lege pentru suspendarea rambursării creditelor pentru o perioadă de 9 luni, la cererea debitorului, și, cel mai important, fără dobândă capitalizată la soldul creditului existent; – proiectul de lege referitor la şomajul tehnic, cu procedură simplă de trimitere a documentelor (prin poșta electronică) și cu obligația angajatorului de a menține locurile de muncă suspendate temporar o perioadă cel puțin egală cu perioada pentru care a obținut indemnizația de șomaj; – proiectul de lege prin care se amână plata utilităţilor pentru persoanele fizice pentru o perioadă de 3 luni: apă – canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV (cu excepția serviciilor de voce și date mobile); – proiectul de lege prin care angajatorii afectați de situația de urgență pot amâna pentru 3 luni plata CAS și a contribuției asigurătorii pentru muncă. Firmele nu vor fi penalizate și nu li se vor calcula dobânzi și, de asemenea, posibilitatea de a eșalona pe 12 luni restanțele.
Și, o mențiune: nici nu se dăduse votul în Cameră pentru aceste proiecte, că deputatul PNL Florin Roman și anunțase că le contestă la Curtea Constituțională…”, scrie deputatul pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Legile iniţiate de PSD şi adoptate în Camera Deputaţilor cuprind o serie de reglementări care le diferenţiază de ordonanţele de urgenţă adoptate de Guvern. În varianta adoptată de deputaţi, suspendarea plăţii ratelor se poate obţine, la cererea debitorului, pentru o perioadă de 9 luni şi fără capitalizarea dobânzilor la soldul creditului existent. De asemenea, proiectul de lege privind acordarea de facilităţi fiscale persoanelor fizice şi juridice afectate de starea de urgenţă, adoptat de Cameră, vine cu elemente de noutate. În speţă, este vorba de amânarea plăţii contribuţiilor  de asigurări sociale şi a celei asiguratorii pentru muncă la cererea operatorului economic afectat de instituirea stării de urgenţă. Amânarea acestor plăţi poate fi obţinută pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020, dacă activitatea agentului economic a fost oprită sau veniturile s-au diminuat cu 15%.

Acelaşi proiect de lege prevede o serie de facilităţi pentru persoanele fizice:  amânarea plăţii utilităţilor, pentru o perioadă de 3 luni, respectiv: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice şi de internet, cablu TV, cu excepţia serviciilor de voce şi date mobile. De aceleaşi amânări la plată pot beneficia şi operatorii economici a căror activitate a fost închisă sau ale căror încasări au scăzut cu 15%  în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestor iniţiative legislative, însă, așa cum anunțase încă de vineri liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, proiectele au fost contestate la Curtea Constituţională a României, ceea ce a dus, cel puțin pentru o perioadă, la blocarea lor.

6 Comments

 1. # HranaRegilor says:

  “Deputata PSD, Violeta Răduț, a criticat, pe Facebook, actuala guvernare, despre care spune că nu face nimic pentru români, și spune că PSD va hotărî, până miercuri, dacă va vota decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență.”

  Deputata PSD, Violeta Răduţ,” va hotărî dacă va vota decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență.”????
  Decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență, stă in cartela PSD Violeta Răduţ?
  Este o “ aroganţa” perfect normală, Cre(ș)tinii aștia deosebit de vocali, nu sunt deranjaţi de autoritățile statului, pentru acțiunile lor complet lipsite de logică.
  Așa, coană Veoleta, fii bărbată, nu-i lăsa de capul lor, pe cei fără ‘prințipuri’!
  Veoleto, toacă mărgăritare la porci, că sătulul nu crede la ăl flămând…
  “Unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!…”
  Și, drept pedeapsă, astazi aţi votat în unanimitate să vadă cine “E” majoritari în parlament.
  Cu așa deputaţi, nici mama virusului “ ucigas”, n-are nici o sansă!
  “A! ce coruptă soțietate! Nu mai e moral, nu mai sunt prințipuri, nu mai e nimic: enteresul și iar enteresul…”
  “Foncția foncție”, coană Veoleto, coană Veoleto: trai,” neneaco”, cu banii lui X, Y sau Z.
  Mai tare ca domnia-ta, la pupat mâini fără ‘prințipuri’ , nu găsești!
  Din fericire pentru tine, soţul tău a încuviințat traiul fără “prințipuri’!

  Concluzie…
  Românii nu mai vor sloganurile voastre de almanah PSDist, ci vor bunăstare, respect, egalitate in faţa legii.profesionalism, un climat de încredere în autorități, responsabilitate și viitor.
  Violeta Răduţ, ești unul dintre Parlamentarii care nu reprezintă pe nimeni!
  Pensionare placută, Violeta Răduţ!

 2. # HranaRegilor says:

  După 3 zile în care Violeta Răduţ a “urlat” la autorități, a solicitat explicaţii, a îndrugat “ verzi și uscate” etc. Ce să vezi?
  O ştire bombă, la ceas de seara!
  PSD face scut în jurul primarului cercetat în scandalul ‘sparangheliștilor’.
  “Primarul unei comune aflată în carantină a emis câteva zeci de adeverințe unor muncitori care au vrut să plece în străinătate și s-a ales cu dosar penal.
  Și unii locuitori au acum probleme cu legea. Scandalul a pornit după aglomerația de pe aeroportul din Cluj-Napoca, unde aproape 2.000 de muncitori așteptau să plece la muncă în Germania, nemții având nevoie în această perioadă de zilieri pentru culesul de sparanghel.
  Deputatul sucevean Alexandru Rădulescu (PSD) a transmis luni că liberalii sunt de vină pentru întrega poveste.”
  Pe bune?!
  Bumerangul , în înţelepciunea populară, a revenit la locul de lansare împotriva Violetei Răduţ/ PSD.
  Ce bumerang parşiv?

 3. OBSERVATOR says:

  “trece” Violeta Răduţ pe Facebook:

  Teoretic. #Practic, regulile nu sunt pentru toți.

  ‘‼Problema este însă cum au putut #autocarele pline cu români să #traverseze țara fără să fie oprite de nimeni?
  Ce au trecut acești oameni pe #declarațiile pe proprie răspundere pe care noi, ceilalți, suntem obligați să le completăm extrem de riguros?
  O parte din cei 2000 de muncitori veneau chiar din #Suceava, oraș aflat în #carantină. Ei cum au ieșit de acolo?
  A fost vreo persoană de acolo testată?
  Ce se întâmplă dacă o persoană sau două dintre cele din înghesuială au infecție cu coronavirus?
  Unii dintre ei au plecat din carantină.
  Cum a fost posibil asa ceva și ce se întâmplă cu ei după ce le expiră contractele?”
  Concluzie!
  Intrebare: a vorbi corect româneşte este o chestiune de bun-simţ?
  Aici atingem o problemă dureroasă pentru că mulţi, nu au dubii!
  #Totul e să nu faci o “criză” din asta şi să ştii că în permanenţă eşti supus greşelii.
  #Totul e să nu fii agramat, totul e să nu fii ignorant şi totul e să vrei să te îngrijeşti, să ai grijă de toaleta ta mintală.
  Sursa: dex online
  AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj. (Livresc) 1. (Despre oameni, adesea substantivat) (Persoană) care face greșeli elementare de limbă, deși se pretinde om cult; p. ext. ignorant. 2. (Despre un text scris) Care conține greșeli de ortografie și de gramatică, dovedind incultură, ignoranță.

 4. # DILEMA says:

  Violeta Răduț a donat în jur de 5.000 de lei , pentru a sprijini achiziţia de echipamente medicale.

  Surse:
  https://www.libertatea.ro/stiri/parlamentarii-psd-isi-doneaza-50-din-indemnizatie-pentru-achizitia-de-echipamente-medicale-2927337

  sau:
  https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/news/politica/surse-alesiipsd-s-au-certat-pricina-donatiilor-coronavirus-cand-vine-vorba-aduna-bani-gramada-mai-retinut-1_5e8220635163ec427150ffb1/index.amphtml

  VÉRSUS

  Violeta Răduț a donat, în nume personal, suma totală de 70.000 de lei, Organizației Județeane PSD Teleorman!

  Violeta Răduț a contribuit la campania electorală din 2016, cu o sumă de patru ori mai mare decât veniturile sale din 2016, în condițiile în care, la acea dată, nu avea bani economiți sau alte bunuri imobile.
  Conform declarației de avere nr. 461/ 13.03.2017, salariu anual a fost de 17.420 de lei.
  Violeta Răduț alias Violeta Ruduț sau Cristina Răduț ( sursa:stiripesurse.ro) și-a “rupt de la gură” pentru partid!
  Deputatul Violeta Răduț merită “cu vârf și îndesat” acest loc în Parlamentul României!

 5. #ÎNTREBĂRIŞIINTERPELĂRI says:

  Suntem obișnuiți cu spectacolul practicat de PSD și, mai ales, cu mesajul transmis prin tot felul de actori politici, cu nivel de analfabetism funcțional in creştere.
  De la promisiunea legii la cheie pregătită în laboratoarele partidului, folosind abordări sustenabile și pietre colorate, vedem de fapt o propunere de lege șchioapă, menită doar ca să salveze aparențele, în fața unui electorat captiv și îndoctrinat cu grijă.
  Peste 95% din măsurile povestite, au fost anunțate de guvern, iar majoritatea toxică a opozitiei intra pe logica dublei reglementări, tocmai pentru a bloca guvernul să lucreze, în plină epidemie de coronavirus.
  Se încalcă flagrant legea responsabilității fiscal-bugetare, ce obligă inițiatorii să precizeze impactul bugetar și SURSA de Finantare precum si Efectul bugetar sau Impactul bugetar, asa cum prevede legea Responsabilităţii fiscal-bugetare – LEGEA nr. 69/2010!
  Când veniturile la buget vor fi la cote de avarie, populismul opoziție care a lăsat moștenire dezastrul deficitelor de tot felul, va rămane fără un plan economic, cu pomeni grandioase ?
  Realitatea, ne arată că vă pricepeți foarte bine la anunțuri de mică publicitate sau la texte copiate!
  În calitate de Vicelider al grupului parlamentar, dacă aveți vocabular politic,vă rog să precizați ce măsuri s-au luat pentru Eroii din sectorul privat, care plătesc la timp “dările” către bugetul statului?

 6. #DILEMA says:

  Violeta Răduț a donat în jur de 5.000 de lei , pentru a sprijini achiziţia de echipamente medicale.
  Surse:
  https://www.libertatea.ro/stiri/parlamentarii-psd-isi-doneaza-50-din-indemnizatie-pentru-achizitia-de-echipamente-medicale-2927337

  VÉRSUS

  Violeta Răduț a donat, în nume personal, suma totală de 70.000 de lei Organizației Județeane PSD Teleorman!
  Violeta Răduț a contribuit la campania electorală din 2016, cu o sumă de patru ori mai mare decât veniturile sale din 2016, în condițiile în care, la acea dată, nu avea bani economiți sau alte bunuri imobile.
  Conform declarației de avere nr. 461/ 13.03.2017, salariu anual a fost de 17.420 de lei.
  Violeta Răduț alias Violeta Ruduț sau Cristina Răduț ( sursa: stiripesurse.ro) și-a “rupt de la gură” pentru partid!
  Deputatul Violeta Răduț merită “cu vârf și îndesat” acest loc în Parlamentul României!

Leave a Comment

*

code