Violeta Răduț critică parlamentarii din opoziție: “Așa înțeleg cei de la USR să salveze România, prin scăderi de salarii”

Senatorii au adoptat luni, 6 mai, Propunerea legislativă pentru modificarea art. 262 din Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale. Inițiativa legislativă fusese adoptată tacit de Camera Deputaţilor la finalul anului 2018.

Potrivit proiectului de lege, „ (4) Norma didactică de predare- învățare-evaluare prevăzută la alin.(3) lit.c),d) și e) pentru personalul didactic de predare și de instruire practică cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, și cel din corpul profesorilor mentorise poate reduce cu doua ore săptămâna, fără  diminuarea salariului”.

Despre adoptarea inițiativei legislative în Senat a vorbit deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț arătându-se contrariată de diferența dintre declarațiile parlamentarilor USR și votul dat în ședința de luni. Astfel, susține deputatul PSD de Teleorman, opt senatori ai USR au votat împotriva proiectului de lege care permite ca norma didactică a personalului didactic cu o vechime de peste 25 de ani să poată fi micșorată cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariilor.

“Votul dat ieri (n.r. – luni) de senatorii USR arată cât de mare este discrepanța între vorbele lor sforăitoare și fapte. Faptele celor de la USR sunt cele care dau în vileag cum gândesc, de fapt, acești oameni. Opt senatori USR au votat ieri împotriva proiectului de lege care permite ca norma didactică a personalului didactic cu o vechime de peste 25 de ani să poată fi micșorată cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariilor. Așa înțeleg cei de la USR să salveze România, prin scăderi de salarii! Cu toate acestea, PSD nu a avut nevoie de voturile lor. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, iar dascălii pot sta liniștiți. Salariile lor nu vor fi micșorate”, a precizat deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț.

1 Comment

  1. Eugenia says:

    Nu doar prin scaderi de salarii, ci si prin injurarea, umilirea, batjocorirea celorlalti ce nu voteaza cu securistii tradatori de tara, finantati din strainatate si de Soros. Cum sa votezi asa ceva?!

Leave a Comment

*

code