Social

Vineri, ultima zi a înscrierilor în sesiunea a doua a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de liceu care nu au promovat Bacalaureatul în prima sesiune mai au o şansă anul acesta în a doua parte a lunii august când va fi organizată cea de-a doua sesiune din acest an. Pentru a putea participa la a doua sesiune a bacalaureatului candidaţii trebuie să se grăbescă să depună dosarele de înscriere, vineri, 18 iulie, fiind ultima zi.

Excepţie fac doar candidaţii care nu şi-au încheiat situaţia şcolară în clasa a XII-a şi care vor susţine examenele de corigenţă la începutul lunii august. Pentru cei care promovează corigenţele va fi organizată o sesiune de înscrieri la Bacalaureat la jumătatea lunii august.

Candidaţii care au promovat probe în sesiunile anterioare pot solicita recunoaşterea acestora.

A doua sesiune a Bacalaureatului se va desfăşura după următorul calendar: 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 19-20 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională; 21-22 august -evaluarea competenţelor digitale; 25 august – proba scrisă la limba şi literatura română; 27 august – proba obligatorie a profilului (matematică pentru real sau istorie pentru uman) – probă scrisă; 29 august – proba la alegere dintre celelalte discipline ale profilului-probă scrisă. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, pe 4 septembrie.

În prima sesiune a examenului de bacalaureat în Teleorman promovabilitatea a fost de 45,27%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.