Eveniment

Vineri se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională

bacMonica DUMITRESCU

Emoţii mari pentru absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională. Conform calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale, rezultatele vor fi afişate în cursul zilei de vineri până cel târziu până la ora 16.00. Tot vineri candidaţii care nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate pe 1 iulie 2014.

În Teleorman s-au înscris pentru susţinerea Evaluării Naţionale 3003 absolvenţi de gimnaziu. La proba la limba şi literatura română 72 dintre aceştia nu s-au prezentat, iar la cea de-a doua probă, la matematică au fost înregistraţi 75 de absenţi. Anul acesta niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Emoţiile absolvenţilor de gimnaziu nu se încheie însă odată cu afişarea rezultatelor. Aceştia mai au de aşteptat cel puţin până pe 15 iulie când va fi organizată prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat.

Admiterea se va face pe baza mediei obţinută la Evaluarea Naţională, care contează în proporţie de 75% în calculul mediei de admitere, dar şi a mediei generală obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu care va avea o pondere de 25% în calcul mediei de admitere la liceu.

Absolvenţii, asistaţi de părinţi şi profesorii diriginţi vor completa opţiunile în fişele de înscriere în perioada 4 – 8 iulie. Repartizarea computerizată se va face în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, prima etapă urmând să aibă loc pe 15 iulie. Candidaţii trebuie să completeze un număr suficient de opţiuni pentru a nu risca să rămână nerepartizaţi. Dacă totuşi se întâmplă acest lucru, candidaţii aflaţi în această situaţie vor fi repartizaţi în a doua etapă, pe 24 iulie, tot computerizat, pe locurile rămase libere după prima etapă.

Şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională, pot urma cursurile liceale, repartizarea acestora urmând să se facă în şedinţe publice, după cele două etape ale repartizării computerizate, pe locurile rămase libere. Media de admitere în cazul acestora va fi reprezentată de media generală obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.