Eveniment

Vine iarna! – Până duminică, stratul de zăpadă ar putea ajunge la 40-50 de centimetri în sudul ţării

Monica DUMITRESCU

Vicepremierul Liviu Dragnea a convocat, joi, 23 ianuarie, Comandamentul de iarnă pentru a transmite autorităţilor judeţene să fie pregătite pentru ninsorile abundente şi viscolul care se vor instala începând de vineri seara, până duminică.

Potrivit informării ANM, ninsorile demarează vineri seara în sud vest după care aria ninsorilor se va extinde şi va cuprinde treptat toate regiunile. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia şi Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60….70 km/h, viscolind ninsoarea. Meteorologii spun că stratul de zăpadă ar putea ajunge în Oltenia şi Muntenia până la 40-50 de centimetri. Cel mai probabil în dimineaţa zilei de vineri, 24 ianuarie va fi emis un cod galben de ninsori şi viscol pentru mai multe zone.

În aceste condiţii, vicepremierul Liviu Dragnea a făcut apel către autorităţile judeţene să facă în aşa fel încât sistemul de intervenţie împotriva dezastrelor să funcţioneze eficient.

Acesta a cerut prefecţilor să fie în alertă maximă, să dispună toate măsurile ce se impun în aceste situaţii, să verifice din timp dispozitivele, să instituie serviciul de permanenţă la autorităţile locale, să stabilească toate măsurile pentru ca populaţia să fie permanent informată cu privire la starea drumurilor şi să transmită datele din teritoriu în timp real. “Fiecare prefect să ştie în permanenţă ce se întâmplă în judeţ, aveţi datoria să fiţi vigilenţi”, a spus vicepremierul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.