Eveniment

Videoconferinţă la un an de la înfiinţarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, şi directorii instituţiilor deconcentrate din judeţul Teleorman au participat miercuri, 28 ianuarie, la o videoconferinţă susţinută de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi coordonator al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a prezentat un bilanţ pe tema intervenţiilor din 2014, din cadrul structurii operaţionale cu atribuţii de coordonare a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Coordonatorul DNSU a arătat, printre altele, creşterea cu 11,2% faţă de 2013, a intervenţiilor survenite în urma apelurilor la 112. O altă creştere îngrijorătoare, în procentaj de 9%, a fost inregistrată de numărul intervenţiilor la accidentele rutiere.

În ceea ce priveşte Unităţile de Primire a Urgenţelor, anul 2014 a inregistrat un deficit de personal, în special pe medici specialişti şi brancardieri, categorii în care urmează să se facă angajări în acest an. Tot pentru 2015 a fost anunţată o scădere a preţului combustibilului pentru ambulanţe, acesta urmând să fie cu 8% sub preţul la pompe. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.