Politic

Victoriţa Diaconu, noul şef la Biroul inspecţii, cotă de lapte şi supracontrol din cadrul APIA – Centrul Judeţean Teleorman

În urma procesului de disponibilizare din administraţia centrală, mai mulţi inspectori guvernamentali au fost nevoiţi să-şi părăsească funcţia de inspector guvernamental din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Printre cei disponibilizaţi şi, trebuie să precizăm, disponibilizările s-au făcut nu din cauza incompetenţei celor care ocupau funcţiile, ci în baza OUG 77/2013 privind concedierea a 4% dintre angajaţii din administraţia centrală, adică posturile s-au desfiinţat.

Afectată de reorganizarea administraţiei publice centrale, a fost şi fostul subprefect de Teleorman, Victoriţa Diaconu, care s-a reorientat profesional, devenind, potrivit unei decizii recente a guvernului, şef birou la Biroul inspecţii, cotă de lapte şi supracontrol din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Teleorman.

Potrivit Deciziei nr. 402/2013 privind transferul în interesul serviciului al doamnei Victoriţa Diaconu din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcţia publică vacantă de şef birou la Biroul inspecţii, cotă de lapte şi supracontrol din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Teleorman, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 589 din 18.09.2013, se arată că “având în vedere Solicitarea formulată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Teleorman privind transferul în interesul serviciului al doamnei Victoriţa Diaconu din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcţia publică vacantă de şef birou la Biroul inspecţii, cotă de lapte şi supracontrol din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Teleorman, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/15042/I.M. din 17 septembrie 2013, precum şi acordul scris al doamnei Victoriţa Diaconu cu privire la acest transfer, în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 19 alin. (1) lit. b) şi al art. 90 alin. (1) lit. a) şi alin. (2)-(4) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie”.

Astfel, la articolul 1 al prezentului act normativ se stipulează că, “începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Victoriţa Diaconu, inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, se transferă în interesul serviciului în funcţia publică vacantă de şef birou la Biroul inspecţii, cotă de lapte şi supracontrol din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Teleorman”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.