Eveniment

Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Doina Pană au revenit la Beiu pentru inaugurarea digului

Monica DUMITRESCU

Digul promis de premierul Victor Ponta locuitorilor din comuna Ştorobăneasa, sat Beiu, după inundaţiile din aprilie 2014 a fost finalizat. La recepţia lucrării desfăşurată vineri, 29 august au fost prezenţi alături de oficialităţile locale şi judeţene, primul ministru Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană. Cei trei miniştri care la inundaţiile de Paşte s-au plimbat cu barca pe uliţele inundate din Beiu, stârnind multe comentarii au venit şi la recepţia digului tot cu o barcă. De data aceasta a fost vorba de o barcă pneumatică de mici dimensiuni, cu autograf, pe care premierul a făcut-o cadou primăriei. Şi episodul în care premierul Ponta a fost surprins adresându-se ministrului Apelor, Doina Pană, cu “fă, Doina”, a fost parafrazat de acesta când sătenii i-au cerut să aloce fonduri şi pentru alte investiţii. “Mie să-mi spuneţi Fă Ponta!, aşa să-mi spuneţi şi facem”, a spus premierul stârnind amuzamentul oamenilor.

Trecând peste glumele premierului sătenii i-au mulţumit pentru promptitudinea cu care a alocat banii pentru construcţia digului. Guvernul a alocat 15 000 000 lei pentru construcţia acestui dig care are 4600 de metri. Lucrările au început în iunie şi au fost finalizate la termenul promis, sfârşitul lunii august. Locuitorii din comuna Ştorobăneasa nu mai au de ce să se teamă când apele râurilor Teleormanul şi Vedea vor creşte, contructorul digului asigurându-i că pentru construcţia digului au fost folosite cele mai noi tehnologii şi acesta va rezista cel puţin 100 de ani.

“M-am bucurat foarte mult că împreună cu cei de la Apele Române am reuşit, şi domnul Dragnea, şi eu, să ne ţinem de cuvânt faţă de locuitorii care au avut atât de mult de suferit în primăvară din cauza inundaţiilor. Au acum un dig care protejază cu siguranţă un număr de 1500 de gospodării, care nu vor mai fi inundate, şi îmi doresc, în ciuda tuturor atacurilor politice, să se consemneze acest moment din seria “fă Ponta”. Mi-au zis să fac digul, l-am făcut împreună cu Dragnea şi toţi ceilalţi. Şi dacă reuşim să fim cei care facem ceea ce e nevoie, cei care ne critică să rămână cu critica”, a declarat premierul la Beiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.