Politic

Victor Drăgușin: Vor fi finalizate cele peste 30 de proiecte aflate acum în derulare și se vor depune noi cereri de finanțare pentru Alexandria europeană

– Domnule primar Drăgușin, care este echipa cu care veți merge îm următorii patru ani dacă veți câștiga alegerile?
– Îmi propun pentru următorul mandat să continuăm dezvoltarea Alexandriei într-o echipă pe care am construit-o, alături de colegii mei, mergând pe două aspecte esențiale în această perioadă de grele încercări: sănătatea și educația.
Mă bazez pe expertiza acestora pentru a iniția cele mai bune proiecte și a găsi soluții eficiente la toate provocările pe care pandemia ni le-a pus în față.
Am în echipă, reprezentate toate nivelurile de învățământ, prin oameni valoroși recunoscuți în comunitatea noastră locală, prin profesionalism și implicare: educatoare, învățător, profesori și cadre universitare.
Au venit alături de noi și medici reputați: de familie și de medicină de urgență.
Alexandria fiind municipiu reședință într-un județ în care agricultura ocupă un important segment din economia locală, avem alături de noi în echipă și specialiști în agronomie.
Diversitatea părerilor sunt convins că va genera cele mai bune propuneri pe care le vom transpune în proiecte benefice pentru comunitatea noastră.

– Domnule primar, sunteți în campania electorală și vă întâlniți cu oamenii zilnic. Cum percep ei Alexandria de astăzi, după trei mandate de primar ale dumneavoastră?

– Cred că în prezent alexăndrenii văd Alexandria ca un oraș viu și dinamic în care am venit în sprijinul familiior tinere asigurând locuri în creșe, grădinițe moderne, școli modernizate și dotate, licee sigure și o Universitate de stat cu specializări solicitate pe piața muncii.

Ca un oraș verde – pentru că am reușit să menținem prin plantări succesive, un oraș cu un grad de poluare redus, cu un confort termic în perioada verii, acceptabil, cu un ambient plăcut și ofertant ca zone de agrement și sport în aer liber. Au fost zeci de mii de copaci plantați pe domeniul public; 20 ha reabilitate dendrologic în Parc Pădurea Vedea; 2 ha de parc în amenajare la Universitatea Valahia – UM;15 ha împădurim în zona Anini împreună cu Ministerul Mediului.

Am oferit fiecărui cetățean dornic să se implice în viața comunității posibilitatea de a participa activ, prin voluntariat, în diverse sectoare de activitate în funcție de pregătirea și disponibilitatea personală.

Asta discut zilnic cu cetățenii, despre comunitatea noastră unită și implicată și despre dezvoltarea edilitară. Cu fonduri europene atrase în Alexandria de peste 210.000.000 lei și fonduri guvernamentale de peste 200.000.000 lei suntem municipiul reședință de județ care a reușit să ducă gradul de urbanizare la maximul posibil, nu mai avem străzi din pământ, fără trotuare sau zone în care nu am făcut reabilitări urbane majore, cu hectare de parcuri reabilitate, cu grădinițe și scoli prietenoase și dotate modern, cu edificii și servicii sociale unde oamenii aflați în situații limită găsesc o soluție și un ajutor, cu dotări generoase și moderne pentru practicarea sportului și pentru relaxare. Astăzi când vorbim derulăm în Alexandria: 12 proiecte cu fonduri europene; 10 proiecte finanțate de PNDL; 5 proiecte prin Compania Națională de Investiții; 70 apartamente ANL în construcție; 4 proiecte mari finanțate integral din bugetul local.

– Care sunt cele mai importante proiecte pe care le propuneți alexăndrenilor pentru a-i convinge să vă dea votul să rămâneți împreună?

– Greu de spus, pentru că fiecare proiect este important pentru categoria lui de beneficiari direcți. Dar dacă trebuie să menționez doar câteva o să spun că extrem de importante sunt cele două centre medicale gratuite pe care la amenajăm cu fonduri europene, după modelul Centrului Medical Oro-dentar, unde toți copiii și tinerii vor avea asistență medicala gratuită în domeniul oftalmologic și al bolilor asociate tulburărilor de nutriție. De maximă importanță este regenerarea urbană a tuturor cartierelor de blocuri de la Str. București și până la limita cu Comuna Poroschia – tot cu fonduri europene. Și tot cu finanțare externă – mobilitatea urbană – piste de biciclete în completarea celor pe care le avem deja finanțate și de care ne vom apuca în curând, refacere infrastructură rutieră și pietonală în zona culoarelor de mobilitate, parcări. Va fi mult de muncă, dar mă bazez pe echipa de consilieri a PSD și pe oamenii pregătiți din aparatul de specialitate.

Augustin Ioan – Profesor; Panagoreț Ioana – Conferențiar universitar doctor; Petcu Marian Dragoș – Medic de familie; Ghicică Maria – Asistent medical (pensionară); Micu Cătălin Mihai – Profesor; David Elena Aurelia – Medic; Ene Ionela Cornelia – Educatoare; Chiran Florin Valentin – Inginer; Din Nelu – Inginer agronom; Cobârlie Silvia – Profesor; Streinu Marius – Economist; Curea Gina Georgeta – Profesor; Fota Viorel – Economist; Dragnea Constantin – Jurnalist (pensionar); Doncea Bogdan – Profesor; Vătăman Ștefan – Profesor (pensionar); Cernat Sorina – Lector universitar doctor; Ciobanu Bogdan – Electronist; Pîrvu Ioana – Inginer (pensionară); Ilie Sorin – Învățător; Georgescu Sorin – Funcționar; Manea Sorinel Florin – Asistent medical; Meliszek George Alexandru – Inginer agronom;

One Comment

  1. Ne răsturnam cu mașina pe străzile orașului, ne frângem picioarele mergând pe centrul pietonal, investitorii pleacă etc. Viitorul acestui oraș sunt copiii, nu seniorii tai, care se vând pe un ospăț, o excursie,etc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.