Politic

Victor Drăgușin: “Un dialog direct, pentru adevăr, cu toți locuitorii Alexandriei”

– Domnule Drăguşin, în perspectiva campaniei electorale pentru funcţia de primar la care veţi candida şi dumneavoastră, de la PSD, vreau să le spuneţi oamenilor din Alexandria ce fel de campanie v-ați propus să faceţi, una incisivă şi cu atacuri directe (așa cum se poartă acum la adresa PSD) sau una normală, profundă, pe baza unui program concret şi bine fundamentat?

– Depinde din ce perspectivă privești lucrurile. Ceea ce mie mi se pare normal, poate altui cetățean i se pare anormal, și invers. În vremurile noastre, normalitatea nu mai este un cadru larg și general, a devenit ceva mult mai personal, puternic amprentată de experiențele personale. Eu consider că pentru o reușită în alegeri  este nevoie de o campanie electorală pe care să o desfășor într-un dialog direct de la om la om, pe stradă, pe Facebook, pe Instagram, pe Youtube, pe Whatsapp, discut cu cetățenii utilizând multe forme de comunicare. În acest fel, elimin barierele create de comunicarea față în față, ce ține de un loc anume și o oră anume, și dau, cu adevărat, posibilitatea oamenilor să-mi spună direct ce vor si cum vor să realizăm împreună toate propunerile lor, fără să fie mințiți sau învrăjbiți unii împotriva altora, în funcţie de preferinţele lor politice. Vreau ca tot ceea ce propun locuitorii Alexandriei să fie adoptat de o parte și de alta în cadrul întâlnirilor noastre, directe sau on-line, astfel încât ei, oamenii din Alexandria, să poată face comparație cu promisiunile celorlalți candidați și cu realitatea din teren.

Credeți în discernământul celor care vor vota?

– Absolut. Oamenii știu bine cine sunt și ce am făcut în perioada trecută, cum arată Alexandria acum și cum arăta înainte, deci un program ambiţios pe care îl voi lansa în campanie, iar pe alegătorii îi voi convinge că sigur îl voi realiza în mandatul următor.

– Care dintre candidații anunțați până acum de celelalte partide credeți că este dispus la un dialog direct cu dumneavoastră în fața electoratului?

– Cred că toți candidații pot participa la un asemenea dialog. Pe mine nu mă încurcă cu nimic pentru că știu bine pe ce program mă bazez. Nu este exclus să fiu  și atacat din toate părțile, asumat sau prin intermediari care fac trolling pe rețelele de socializare, dar mă voi strădui să răspund fiecăruia argumentat, pentru a înțelege chiar și electoratul respectivului candidat că nu așa se câștigă voturile.

– În ce vă privește cred că aveți un program bine fundamentat pe continuarea obiectivelor de până acum, realizări vizibile în Alexandria la tot pasul. Numai cine nu vrea, nu le vede…

– Da, am o serie de proiecte prin care voi continua să schimb, așa cum am făcut și până acum fața orașului, în principal cu finanțare europeană, să ne înscriem în rândurile marilor capitale de județe, moderne și civilizate, cu condiții de trai mai bune și în anii următori. Este un obiectiv al meu la care nu voi renunța și pentru care am realizat deja o serie întreagă de investiții cu bani din bugetul local, cu bani de la Guvern, cu fonduri europene sau din credite bancare: modernizarea grădinițelor și școlilor, cabinetul medical oro-dentar ce oferă servicii stomatologice gratuite tuturor elevilor, parc Pădurea Vedea, modernizarea cartierelor, locuințe ANL, Sala Polivalentă, săli și terenuri de sport la școli, tot ceea ce am realizat se vede în Alexandria. Am semnat contracte de finanțare și urmează să mai semnez pentru investiții cu fonduri europene în valoare totală de 39.489.087,86 euro. Este vorba despre proiecte de mare importanță pentru comunitate, respectiv: reţea de iluminat public în incinta fostei U.M., amenajare peisagistică, parc fosta U.M., reabilitare termică sediu Primărie în Municipiul Alexandria, modernizare, extindere, dotare şi amenajare curte interioară la grădiniţa cu program prelungit – Ion Creangă, reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic, îmbunătățirea condițiilor infrastructurale pentru comunitatea din zona Blocurilor 100, o mai bună conexiune a oraşelor Alexandria şi Cherven Bryag la TEN – T, reabilitare clădire și laboratoare la Liceul Tehnologic Nr. 1 – în precontractare, PAC: implicarea comunității şi planificare strategică. O primărie mai aproape de cetățeni – în precontractare. Tot în această perioadă, lucrez, alături de colegi și de partenerii de ADR Sud Muntenia la realizarea portofoliului de proiecte al municipiului Alexandria aferent exercițiului financiar 2021 – 2027, proiecte ce vor schimba radical faţa municipiului, proiecte smart, proiecte de regenerare urbană și îmbunătățirea calității vieții. Practic, este vorba de o activitate complexă în toate domeniile în care sunt prezenţi oamenii locului. În acest cadru, vom hotărî împreună fiecare program de comun acord. Sunt convins că toți vom avea acelaşi obiectiv, un oraş modern, civilizat, cu condiţii de trai dintre cele mai bune. Sunt convis că vom reuşi, #CONTINUAM IMPREUNA.

3 Comments

 1. ALEXANDRIA E ULTIMUL ORAS DIN ROMANIA PRVIND CALITATEA VIETI. A FOST PANA MAI IERI DRAGNEA LA PUTERE SI VIORICA PRIM MINISTRU.DRAGUSN! ,CINE DRACKU NU TE-A LASAT SA FACI NIMIC PANA ACUM?

 2. #Adevarulinpolitica

  PSD ….Nu veți reuși. Ați pierdut. Definitiv!
  Cetățenii tineri nu mai pun botul în Mască, la povestea voastră.
  În primul rând, pentru că sunteți incoerenți, tupeiști, iresponsabili și, pe cale de consecință, vă dovediți ipocriți: plângeți de grija producătorilor autohtoni, da’ vă mândriți cu ultimul Mercedes, ultimul iPhone și ultima „bursă” la „Facultatea de studenţi“ la 38 de ani.
  Vă cumpărați proprietăți prin interpuși și acțiuni la… CORPORAȚII… prin „firme poxy”…Pradisuri Fiscale… VĂ PLAC BANIIII… vă plac mult de tot… Sunteți niște fățarnici… mamă-mamă… în frunte cu:
  Ciolacu – ‘telectual de Buzău…
  Teodorovici – plaicuboi…
  Rovana Plumb- șefa femeilor PSD…
  Olguța Vasilescu – PRMista lu’ Manda…
  Veorika Dăncilă- “foaie verde curcubeu/mai proastă decât mine-s eu”…
  Violeta Răduț- spoiala cu “drojdie de bere” în colțurile gurii…
  Pe bune? Ăsta mai poate fi numit partid?
  PSD…râde toată țara de „foaie verde curcubeu/mai proastă decât mine-s eu” și voi ați ales-o „președinte”?
  Dar de unde să știți voi?
  N-ați mai vorbit cu un alegator adevărat de când se “îmbăloșa” Iliescu cu toate „babetili” la “Radio Șanț“.
  După plecarea lu’ Daddy Vitamină au rămas… tot felul de lideri frustrați și speriați de luminile „big city”…

  Vă meritați soarta…

 3. #CONTINUAMIMPREUNA

  Dragi candidați,

  Politica, prin definiţie, reprezintă o înscriere a puterii prin arta cuvântului.
  Intenţia tuturor partidelor este de a rămâne la putere – fie la guvernare, fie în opoziţie – şi de aceea nimeni nu va face nimic pentru cetățean.

  Vă propun un proiect pilot în Alexandria “ O primărie mai aproape de cetățeni!”.
  Implementarea bugetului participativ va permite implicarea cetăţenilor în a lua decizii, nu în a fi doar consultaţi, cu privire la modul în care se redistribuie resursele oraşului.
  Clujul este pionierul bugetării participative online, în România- a fost declarat oraș etalon.
  A preluat modelul de la primăria Braga (Portugalia).
  Din anul 2018, proiectul bugetarii participative a fost implementat cu succes la Baia Mare, Sibiu, Deva, București ( sectoarele 1, 3 și 4) , Oradea sau Timișoara.
  Procesul de bugetare participativă a fost apreciat în contextul discuţiei despre reclădirea “de jos în sus” (bottom-up instead of top-down perspective) a încrederii în proiectul european comun” A Soul for Europe”.
  Inițiativele civice ale cetățenilor sunt prezentate pe platforma: bugetareparticipativa.ro sau pe site-ul administraţiei locale.
  După perioada de analiză stabilită prin regulamentul de participare, din punct de vedere tehnic și legal de către departamentele din cadrul Primăriei, proiectele declarate eligibile, vor intra în procedura de vot, prin care cetăţenii vor stabili care dintre acestea vor fi puse în practică în următorul an.

  Scopul bugetului participativ este de a implica cetatenii în dialogul privind dezvoltarea orașului în care trăiesc, iar Primăria va învăţa să comunice mai bine cu alegătorii.

  Concluzia: bugetul participativ devine un instrument de emancipare cetăţenească sub umbrela democraţiei electorale, care cere o implicare sporadică şi superficială, odată la câţiva ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.