Politic

Victor Drăguşin: “Cunosc foarte bine oraşul şi ştiu ce pot face pentru comunitatea noastră în următorii patru ani”

– Domnule primar, în perspectiva candidaturii dumneavoastră la funcția de primar pentru un nou mandat, aș vrea să vă întreb, cât de bine cunoașteti orașul? Pornesc de la faptul toți candidaţii de până acum nu se refereau în  programele lor decât la câteva obiective din centrul Alexandriei, aceleași de mai multe campanii încoace, unele din acestea fiind deja realizate. Orașul însă are nu numai centru, are și zonele mărginașe. Ce se întâmplă în aceste zone, ce vor oamenii de acolo? Dumneavoastră vă cunoașteti orașul din această perspectivă?

– Cunosc foarte bine orașul, în primul rând, că m-am născut şi am crescut în Alexandria, iar după terminarea studiilor superioare tehnice, am revenit ca inginer la fostul IPTE, stabilindu-mă aici definitiv. În 1995 am intrat în politică, la PSD,  pentru prima dată, eu nefiind nici membru al PC, în anii din urmă. Am trecut prin mai multe funcţii, ajungând primar în 2008, iar acum candidez din nou pentru al patrulea mandat. Ca să poți înțelege problemele oamenilor, trebuie nu doar să discuți cu ei, trebuie să te implici, să verifici în teren, să cauți împreună cu oamenii cele mai bune soluții de rezolvare. Asta am făcut în tot acest timp și asta voi face și în continuare. Am fost și voi rămâne lângă fiecare cetăţean care a avut o problemă sau o nevoie de natură edilitară, socială sau personală. Revenind la întrebarea dumneavoastră, “centru” vs “zonele mărginașe”, vreau să vă spun că această ipotetică fractură nu există, cel puțin nu în modul în care am acționat eu ca primar, dar și în ce priveşte direcționarea investițiilor, având ca principal criteriu de alocare nevoile locuitorilor și, în nici un caz, numai zona de centru. Am realizat 31 de locuri de joacă amplasate în toate cartierele municipiului, fără a le lua în calcul și pe cele din curțile creșelor și grădinițelor, am reabilitat intregral infrastructura din zona Lactel, am realizat de la stadiul de pământ infrastructura în zona Veterani, am construit prin PNDL II integral infrastructura şi rețelele de apă și canalizare din noul cartier UM și acum facem rețeaua de iluminat public pe fonduri europene (Rețea de iluminat public în incinta fostei U.M. în Municipiul Alexandria, Programul Operațional Regional 2014-2020, valoare – 389.089,46 Euro), am înființat de la zero un nou cartier la locuințe ANL pentru tineri în zona Han-Pepinieră și acum mai construim încă două blocuri, cu fonduri europene.  Avem un obiectiv ambiţios, respectiv, amenajarea celui mai modern parc din sudul țării în incinta fostei UM (Amenajare peisagistică parc fosta U.M. în Municipiul Alexandria, Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea – 41.572.703,89 Euro). În acelaşi timp, vom reface integral şi infrastructura rutieră pe str. Turnu Măgurele, str. Alexandru Ghica, str. Mestesugari, str. Dunării (parțial), str. Fabricii (550,2 m); str. Turnu Măgurele – de la OMV până la centură; str. Alexandru Ghica – de la str. București – până la capăt spre Filatură; str. Meşteşugari – de la Al. Ghica până la Dunării; str. Dunării – de la Filatura până la Poroschia şi de la OMV Peco – până la Nanov; str. Fabricii – de la str. Dunării până la Mircea cel Bătran cu fonduri europene (O mai bună conexiune a orașelor Alexandria și Cherven Bryag la TEN-T, Programul Interreg V-A România – Bulgaria, 7.669.032,95 euro), tot prin PNDL II modernizăm Școala Gimnazială Nr. 7 și Școala Gimnazială ”Al Colfescu”, toate aceste investiții fiind amplasate în zonele pe care dumneavoastră le denumiți “mărginașe”.

Mai are Alexandria străzi de pământ sau neasfaltate?

– Nu. Am reușit să reabilităm integral toate capetele de străzi din pământ, iar în acest moment singurul tronson rămas din pământ este pe str. Mircea cel Bătrân, de la str. București spre Poroschia. Acolo există două probleme: unii cetățeni şi-au construit cu mulți ani în urmă, case ilegal pe terenul stradal care nu le aparține. În acest caz, ar trebui să demolăm casele ca să facem stradă, iar a doua problemă este zona de siguranță CFR unde nu putem construi stradă…

– Zone fără electricitate mai sunt, dar fără apă și canal?

– Nu, asemenea zone nu mai avem de mult în oraș.

Care sunt, totuși, obiectivele principale pentru oraș în perioada celor 4 ani pentru care candidați la Primăria Alexandria?

Implementarea proiectelor finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria și demararea unor noi proiecte la a căror documentație lucrăm deja pentru accesarea de fonduri europene din exercițiul financiar 2021 – 2027. Concret, în momentul în care vom avea definitivată o listă scurtă, o voi supune dezbaterii publice, deoarece viitorul și dezvoltarea Alexandriei nu se bazează doar pe opinia mea. Este pentru toți cetățenii şi, ca urmare, fiecare poate să contribuie cu idei și propuneri. În perioada următoare, am de organizat deschiderea grădiniţelor și a școlilor, am de finalizat mai multe investiții aflate în derulare, avem mult de lucru. Acum, septembrie pare departe din perspectiva alegerilor și foarte aproape din perspectiva începerii noului an școlar – cea mai mare provocare cu care ne vom confrunta chiar înainte de alegeri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.