Eveniment

Victima bătăuşului de la SMURD are traume fizice şi psihice

facsimil1Dacă atitudinea angajatului ISU Teleorman – Detaşamentul SMURD Zimnicea, respectiv bătaia cruntă pe care i-a aplicat-o unui minor în plină zi, în plin centrul municipiului Alexandria şi de faţă cu alte persoane, nu poate fi “considerată” decât ca fiind incalificabilă, gestul următor făcut de bătăuş este tipic unei persoane despre care se poate spune că deţine, din plin, un adevărat tupeu de borfaş. Astfel, în loc de eventuale scuze prin care să încerce să-şi motiveze reacţia aberantă, cel puţin în faţa conştiinţei proprii (dacă o are), Burcică Gabriel a considerat că cea mai bună apărare este atacul; drept urmare, n-a avut altceva mai bun de făcut decât să înainteze şi el o plângere, în care declară că se simte ameninţat şi îi este frică ca nu cumva tatăl copilului agresat să nu îl ia la bătaie. Pe lângă absurditatea acestei acţiuni, putem, totuşi, aprecia că ea reprezintă, într-un fel, o recunoaştere a culpei în care se află.

De cealaltă parte, părinţii copilului bătut au fost cu acesta la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, unde medicii au constatat un traumatism cranio-cerebral, grad 0, produs prin agresiune fizică, cu recomandarea de dispensarizare prin medicul de familie. De asemenea, minorul a fost supus şi unui examen psihologic, în vederea stabilirii tulburărilor de stres posttraumatic, printre constatări figurând “un sentiment clar de însingurare şi teamă intensă pe care le trăieşte când este atacat, jignit sau agresat”, dar şi că “i-a fost imposibil să reacţioneze în faţa adultului care l-a bătut şi jignit neaşteptat de dur”. În urma aplicării scalei tulburărilor de stres posttraumatic, medicul psiholog a concluzionat că rezultatul confirmă că sunt prezente multe simptome ale acestuia, iar urmarea directă a fost faptul că s-a recomandat ca minorul să urmeze un program de intervenţii cognitiv-comportamentale sau terapie adecvată situaţiei lui!!

Şi, paradoxal, în aceste condiţii, cel care se declară speriat şi ameninţat este tocmai agresorul, cel care, în urmă cu câteva zile, îşi arăta muşchii (orice om normal ar spune, inconştienţa), bătând cu bestialitate un copil.

În legătură cu aspectele ce ţin de “crima şi pedeapsa” acestei speţe, este interesant de menţionat faptul că, având în vedere că Burcică Gabriel este angajat al unei instituţii subordonate Ministerului Afacerilor Interne, cercetarea în dosarul respectiv se pare că ar trebui efectuată de un procuror militar, respectiv de Parchetul Militar, şi, la propunerea acestuia, se va stabili încadrarea juridică a faptei, precum şi pedeapsa care urmează a fi aplicată. Să mai spunem că aşteptăm, în continuare şi cu maxim interes, o reacţie din partea conducerii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica”; altfel, tăcerea care “răzbate” de aici ar putea fi considerată şi ea un răspuns, ba chiar, pe unii mai rău-voitori, i-ar putea duce gândul că se încearcă ascunderea gunoiului sub preş… (A.N.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.