Eveniment

Veste bună pentru teleormănenii din zonele cu risc de inundaţii – Încep lucrările la digul de protecţie a satului Beiu şi de amenajare a Pârâului Câinelui

inundatii 4Monica DUMITRESCU

După dezastrul provocat de inundaţiile din aprilie 2014, Guvernul a alocat în regim de urgenţă fonduri pentru amenajarea cursurilor râurilor Teleormanul şi pârâului Câinelui în zona localităţilor Ştorobăneasa, sat Beiu, respectiv Vârtoape, cele mai afectate de viitură.

În vederea realizării acestor lucrări, la începutul lunii iunie s-au stabilit proiectanţii, dirigenţia de şantier şi constructorii, astfel că lucrările vor fi demarate efectiv la începutul săptămânii viitoare, după ce săptămâna acesta vor fi predate ambele aplasamente şi vor fi organizate şantierele.

Pentru lucrările de amenajare a Pârâului Câinelui pe tronsonul amonte Baldovineşti aval Vârtoape a fost alocată suma de 19.000. Proiectul a fost realizat de o firmă din Bucureşti, lucrarea urmând a fi realizată de Hidro Olt Teleorman, având ca diriginte de şantier o firmă din Câmpulung Muscel.

Pentru amenajarea râului Teleorman în zona localităţii Ştorobăneasa – sat Beiu a fost alocată suma de 15.000 lei. Proiectantul lucrării este Universitatea Tehnică de Construcţii-Bucureşti, constructorul SC Coniz Romars SRL Piteşti, iar diriginte de şantier SC V.E.S.I. SA Bucureşti.

Termenul de finalizare a execuţiei ambelor lucrări este sfârşitul lunii august 2014.

O dată cu începerea lucrărilor, s-a stabilit de comun acord de către prefecţii judeţelor Teleoman şi Olt, realizarea săptămânală de comandamente comune, sub coordonarea celor doi prefecţi, la care vor participa şi reprezentanţii ANAR, alături de constructori, proiectanţi şi dirigenţia de şantier.

Tot pentru prevenirea inundaţiilor, în această perioadă s-au efectuat de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Teleorman lucrări de supraînălţare a Digului nr.1 Vedea mal drept zona loc. Smârdioasa pe o lungime de 2,7 km cu un volum de terasamente de 6000 m.c., iar în cursul acestei luni se execută lucrări de supraînălţare a digului nr. 4 din localitatea Cervenia pe o lungime de 4 km, cu un volum aprox. de terasamente de 8000 mc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.