Social

Veste bună pentru alexăndreni. Taxele şi impozitele locale nu vor fi majorate

Potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, taxele şi impozitele locale ar putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmând să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, spune însă că alexăndrenii pot sta liniştiţi în acestă privinţă, taxele şi impozitele locale pentru pesoanele fizice urmând să rămână la acelaşi nivel.

“Din punctul meu de vedere, ca primar, nu este cazul să majorăm taxele şi impozitele locale, datorită faptului că persoanele fizice aduc doar 3% din bugetul consolidat. Şi dacă dublăm cuantumul taxelor şi impozitelor nu rezolvăm nimic, astfel că nu vor fi majorate”, a explicat primarul Drăguşin.

Mai mult decât atât, edilul a precizat că persoanele care provin din familii al căror venit lunar pe membru este mai mic de 400 lei vor beneficia în continuare de scutire la taxele şi impozitele locale, iar cele ale căror venituri pe membru de familie este mai mic de 500 de lei vor plăti doar 50% din valoarea taxelor şi impozitelor locale datorate, măsurile fiind deja aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.