Eveniment

Vera Mitran a pierdut pe drum proiectul prin care anunța suspendarea de la plată a chiriei pentru locuințele ANL

Aproape 40 de minute a durat ședința Consiliului Local Alexandria de miercuri, 29 aprilie, pentru care candidatul PNL la primăria municipiului reședință de județ, Vera Mitran anunța cu o zi în urmă, printr-o postare pe pagina de Facebook, că aleșii PNL din forul de decizie vor cere emiterea “în regim de URGENȚĂ a unei Hotărâri pentru suspendarea de la plată a chiriei datorate de către locatarii din blocurile ANL de pe raza municipiului pe durata stării de urgență, precum și încă 1 an după încetarea stării de urgență”.

Proiectul a fost pierdut pe drum, se pare, din moment ce niciunul dintre aleșii locali ai PNL nu a ridicat problema în cadrul ședinței Consiliului Local. Ordinea de zi prezentată de primarul Victor Drăgușin a fost votată cu 21 de voturi venite din partea celor 21 de aleși care au luat parte la întâlnire. Nici vorbă de introducerea vreunui proiect din partea liberalilor. Nici despre suspendarea de la plată a chiriei pentru locatarii ANL, dar nici despre altceva. Și-or fi dat seama liberalii că ideea candidatului PNL la Primăria Alexandria e cam fără noimă…

Așadar, în lipsa vreunei propuneri concrete venite din partea liberalilor, nu se știe foarte clar care a fost ideea candidatului PNL la Primăria Alexandria, însă n-ar fi rău să afle și Vera Mitran că, pe lângă chiriașii ANL, printre care sunt oameni cu salarii mari și foarte mari comparativ cu media, mai plătesc chirie la stat și cei din locuințele sociale, care chiar au venituri mici și nevoie de ajutor, dar și cei care stau în locuințe din fondul locativ.

Pe de altă parte, poate n-ar fi rău ca Vera Mitran să țină cont și de faptul că, în Alexandria, sunt foarte mulți tineri care nu au avut șansa să prindă o locuință ANL, așa că plătesc chirii mari pentru casele în care stau, iar pandemia de coronavirus pe aceștia chiar i-a trimis în șomaj tehnic.

Mai mult, banii încasați de Primărie pentru locuințele menționate de Vera Mitran merg la Agenția Națională pentru Locuințe, din sumă numai 1% rămâne la autoritatea locală din Alexandria și reprezintă comisionul de încasare. Așadar, Vera Mitran ar trebui să discute cu colegii săi de partid, care sunt la guvernare în prezent, dacă intenționează să scutească de la plata chiriei locatarii blocurilor ANL.

 

One Comment

  1. OBSERVATOR

    La nivelul Guvernului nu s-a aprobat nicio derogare în acest sens!
    Pentru locuințele ANL, municipalitatea trebuie să achite, lunar, 85% din valoarea chiriilor către Agenția Națională pentru Locuințe.
    Banii trebuie achitați indiferent dacă sunt încasați sau nu de la chiriașii locuințelor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.