Eveniment

Valoarea amenzilor date în județ, de la decretarea stării de urgență, depășește suma de 10 milioane de lei

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate de oamenii legii, la nivelul județului, de la decretarea stării de urgență depășește suma de 10 milioane de lei, transmit autoritățile. Au fost aplicate peste 5.000 de sancțiuni persoanelor care au încălcat măsura izolării la domiciliu, carantina, dar și prevederile ordonanțelor militare privind restricțiile de circulație.

Efectivele mixte de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au continuat să acţioneze integrat, în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari M.A.P.N. și poliţişti locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, marți, peste 230 de polițiști, jandarmi și militari au legitimate peste 1.200 de persoane și au verificat 370 de autovehicule, transmite Centrul de Comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit sursei citate, efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

„În cursul zilei de 21 aprilie, 149 de polițiști, 68 de jandarmi, 12 militari și 7  polițiști locali au verificat modul de respectare a prevederilor Ordonanțelor militare, precum și O.G.  1/1999, fiind verificate 364 de persoane aflate în izolare, precum și alte peste 760 din perspectiva respectării interdicțiilor impuse. În contextul prezentat au fost verificate în trafic peste 370 de autoturisme”, transmit autoritățile.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice, valoarea sancțiunilor depășind 120.000 de lei, 69 dintre acestea sancționând nerespectarea prevederilor OM nr. 3/2020.

De la decretarea stării de urgență și până în prezent, pentru nerespectarea prevederilor legale, polițiștii au aplicat peste 5.000 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 10.000.000 de lei.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.