Politic

Valentin Boboc, un deputat cu dublu-standard

Cât de greu atârnă cuvintele lui Valentin Boboc, dacă nici măcar atunci când își lansează propriile angajamente nu se ajunge la finalitatea promisă? Deputatul pesedist crede despre sine că este o persoană spirituală, plină de ironii, fine – în percepția personală, și care, atunci când se decide să ia poziții publice, își face adversarul să rămână fără replică.

Pentru mulți, ar putea fi o problemă faptul că deputatul pesedist nu ezită să atace în stânga și-n dreapta, însă, de regulă, acesta sare la gâtul actualilor colegi sau al celor care au decis să se alăture altor formațiuni politice. Mai puțin “combate” deputatul pe cei care, în mod, real, reprezintă opoziția pentru partidul din care face parte. O luare de poziție a avut-o în urmă cu o lună de zile, atunci când în spațiul public circula tot mai intens informația că PSD ar avea un aranjament cu PNL, ținând cont de plecările pe bandă ale primarilor social-democrați către liberali. Spunea atunci Boboc, pe un ton ritos, că va scoate la lumină o serie de dovezi din care să reiasă faptul că aceste plecări nu se fac tocmai într-un mod ortodox, și că, de fapt, ar fi vorba de oarece șantaj la adresa respectivilor edili. Și toată lumea a așteptat acele dovezi… și le așteaptă în continuare. Când i s-a amintit că se lasă așteptat, Valentin Boboc a transmis, la fel de “spiritual”, că o să le prezinte când va considera de cuviință și că “nu are cheiță”.

Însă, atunci când a “amenințat” că face acest lucru, a făcut-o din proprie voință, uitând se pare că urmarea firească a vorbelor ar fi trebuit să fie faptele. Între timp, exodul primarilor din PSD a continuat. Și, de asemenea, referitor la funcționarea sau nu a acestuia pe bază de “cheiță”, poate că unii își mai amintesc câtă personalitate și cât orgoliu avea deputatul în urmă cu ceva ani, când circulau anumite stenograme în care fix personajul nostru răspundea abitir cu “Da, șefu!, Așa fac, șefu!, Da, să trăiți!”…

Să-i mai amintim deputatului PSD de Teleorman puțin și din traseul său politic, pentru că, după toate aparențele, domnia sa se întâmplă să mai uite anumite aspecte ori memoria selectivă chiar îi selectează dramatic ce ține minte și ce nu. În această perioadă, este foarte “vocal în scris” și critică dur pe cei care decid să părăsească PSD. Sau să înțelegem că se considera singur “trădător de doi lei” atunci când a părăsit rândurile Partidului Conservator și a venit alături de social-democrați? Și, dacă se spune că prima iubire nu se uită niciodată, să înțelegem că, acum, odată cu înființarea PPU (social-liberal) de către Dan Voiculescu, l-ar putea cuprinde și pe Valentin Boboc vreo nostalgie… de reîntoarcere la matcă? Asta pentru că tot e mare “distribuitor” de momente din vremuri apuse… pe pagina unei rețele de socializare.

2 Comments

 1. #Intrebarecivică

  Cheia “citirii” o reprezintă chiar declarația făcută de Liviu Dragnea, imediat după câștigarea alegerilor parlamentare:
  „Tot ceea ce am promis şi am prezentat, fără excepţie, în timpul campaniei electorale va fi respectat la virgulă. Orice măsură, orice cifră, orice acţiune care a fost prezentată şi care a fost prinsă în programul nostru de guvernare va fi respectată fără niciun fel de ezitare”.

  Cum le explicați simpatizanților PSD cele 30 de „virgule” dispărute sau modificate în „Biblia” PSD-ALDE?!
  Și mai importantă decât aritmetica parlamentară este însă vaporizarea mai multor angajamente din programul de guvernare, la care se adaugă modificarea altora. De la un Executiv la altul, promisiunile făcute în campanie de reprezentanții PSD-ALDE se dovedesc tot mai iluzorii.

  Dilema veche: Nimeni nu este mai presus de lege!

  Concluzie: sună bine scris pe hartie, în Constituția României, însă viața de zi cu zi, ne demonstrează că aceşti “nimeni” există, trăiesc bine etc.

  Întrebare civică: Cum se numește domnule Deputat PSD de Teleorman, politicianul care a încălcat o lege votată atât in parlament cât și de alegători?!

 2. ORBServator

  Aha! Îți cam țâțâie curu’ pesedeule! Nu mai scoti scheleții din dulap! Nașpa!

  Oricum, ceea ce se vede este o bâlbâială incredibilă a celor din PSD.

  Pur și simplu sunt „imbecilizați”, li se „limbă-plimba-n” gură.

  Ciolacu transpiră la propriu la fiecare vorbă care i se prelinge din gură. Așa „se vede” parvenitul din el – e înspăimântat de propriul viitor/știe că e nimeni în drum, un fel de Dragnea pierdut pe treptele tribunalelor…

  Stănescu încearcă să facă poză de „patriarh” și pur și simplu nu poate să iasă din „pufoaica” de tractorist.

  Romașcacanule, foarte slab… ‘geaba iei leafă de senator!
  Să declari tu adevăru’ despuiat, că lu’ șef’tu’ Ciolacu i-a furat Iohannis calciul din oase?!

  Olguța, parcă ar vrea să se ascundă într-o gaură de șarpe, dar n-o lasă „sponsorul”… Mandea?

  Nașpa, Viorico, că n-o să poți vota și matale moțiunea, că nu ești parlamentar; deși io-ndrăznesc să pariez că până atunci PSD-ul o să-ți tragă de sub tălpi titlu’ de președinte.
  Da’ tu să nu te întristezi, că titlu’ de “ Ruşinea României“nu ți-l poate lua niminea!
  Niște fețe …ceva de groază!

  Asta la pachet cu etichetele „sateliții mei”, „pohta ce-a pohtit”, „programul de guvernare 2016- zero”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.