Social

Vaccinul împotriva hepatitei B a fost distribuit medicilor de familie. Pentaximul lipseşte în continuare

Dozele de vaccin pediatric împotriva hepatitei B, repartizate judeţului Teleorman, au ajuns în maternităţile şi la cabinetele medicilor de familie, punând capăt, deocamdată, crizei de vaccin cu care unităţile medicale din judeţ s-au confruntat în ultima perioadă.

Dozele de vaccin au fost distribuite din depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman medicilor de familie şi maternităţilor la finele săptămânii trecute, asta după ce pe data de 2 septembrie DSP a primit înştiinţare de la Ministerul Sănătăţii să se prezinte în regim de urgenţă la sediul Companiei Unifarm SA pentru ridicarea dozelor de vaccin şi repartizarea acestora.

Dozele de vaccin hepatic B pediatric au fost ridicate de către medicii de familie, care vor face imunizarea bebeluşilor care nu au fost vaccinaţi în perioada în care a lipsit vaccinul.

Dacă vaccinarea împotriva hepatitei B s-a rezolvat, pentru moment, rămâne o altă problemă privind imunizarea copiilor. Un alt vaccin obligatoriu pentru bebeluşi lipseşte de ceva timp din cabinetele medicilor din Teleorman, dar şi din alte judeţe. Este vorba de Pentaxim, vaccinul care îi imunizează pe micuţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomielitei, acesta fiind administrat sugarilor de  4 şi 12 luni. Problema nu este de actualitate, lipsa acestui vaccin fiind mai deasă decât existenţa lui, mare parte dintre părinţi achiziţionând din fonduri proprii dozele necesare imunizării copiilor. Asta dacă şi farmaciile cu circuit deschis mai au vaccin. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.