Social

Vaccinarea antigripală gratuită întârzie

vaccin-Campania naţională de vaccinare antigripală gratuită nu dă semne să înceapă, deşi ne apropiem începutul lunii noiembrie, aşa că cei încadraţi la risc de îmbolnăvire trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-şi cumpăra vaccinul. Anul trecut, în Teleorman, în jur de 20.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ, din peste 60.000 de doze solicitate. Pentru anul în curs numărul dozelor necesare ar fi cam acelaşi, însă nu s-a cerut nici o centralizare privind cantitatea de vaccin pentru iarna 2014 – 2015.

Până va începe imunizarea gratuită, vaccinul antigripal poate fi cumpărat doar din farmacii. Preţul acestuia este în jur de 35 de lei.

Gripa este cea mai frecventă infecţie virală acută respiratorie. Simptomele gripei includ febră, dureri de cap şi tuse. De obicei, gripa durează câteva zile şi necesita doar tratament simptomatic. În schimb, pentru persoanele cu diverse boli, precum cele cardiace sau pulmonare, infecţia poate conduce la complicaţii severe.

Vaccinarea antigripală este recomandată categoriilor de persoane aflate la risc, respectiv gravidelor, adulţilor peste 65 de ani, copiilor între 6 luni şi 2 ani, dar şi celor care lucrează în instituţii publice.

Ministerul Sănătăţii nu a anunţat nimic despre demararea campania de vaccinare antigripală, cu atât mai puţin a datei de la care vaccinurile gratuite vor fi disponibile. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.