Politic

Vă mai amintiţi de ei, de senatorii dumneavoastră?

Ioan DUMITRESCU

Vă mai amintiţi cum alergau prin tot judeţul în campania electorală, când erau doar candidaţi? I-aţi mai văzut prin colegiile lor de când sunt senatori? Vă mai amintiţi cum promiteau şi luna de cer, şi râuri de lapte şi miere în tot Teleormanul, şi mai ales cum promiteau ei crearea de locuri de muncă, parcă ar fi fost agenţie judeţeană de ocupare a locurilor de muncă. Ce au făcut pentru dumneavoastră în jumătate de mandat? Cum v-au întors încrederea pe care le-aţi acordat-o, dându-le votul?

Senatorul Crin Laurenţiu George Antonescu, care a mai fost deputat de Teleorman şi-n alt mandat trecut, a fost ales în Camera Superioară când încă mai funcţiona Uniunea Social Liberală, din care, într-un atac de nervi, senatorul a decis brusc să se retragă, dar după ce a fost ales. Născut pe 21.09.1959 la Tulcea, Antonescu a reuşit cu sprijinul de atunci al Partidului Social Democrat, dar şi al liberalilor, să ajungă senator în colegiul 2 uninominal, circumscripţia 36 Teleoman. Crin Antonescu era preşedintele comisiei de pentru elaborarea şi propuneri pentru modificarea Constituţiei României, până în urmă cu câteva zile, când iarăşi, într-o criză colerică de nervi, s-a retras. Acum mai este membru doar în comisia senatorială pentru politici externe. Într-o jumătate de mandat de senator, Crin Antonescu nu a făcut nicio declaraţie politică, nu a pus nicio întrebare, nu a făcut nicio interpelare, dar de când este în opoziţie, Crin Antonescu a participat la o moţiune de cenzură, în schimb a luat cuvântul de la tribuna Senatului de 55 de ori. A participat la 9 iniţiative legislative, printre care cea de modificare a Legii Codului penal, a revizuirii Constituţiei, modificarea Codului Fiscal, sau Legea alocaţiei de stat pentru copii. Moţiunea de cenzură la care a participat s-a intitulat „Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”.

Nicolae Mohanu este viceliderul grupului social-democraţilor din Senat, este născut pe 02.11.1946 şi este senator în colegiul 1 uninominal. Senatorul Nicolae Mohanu face parte din comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului. A participat de când este senator la 40 de iniţiative legislative, a făcut 9 declaraţii politice, a pus 11 întrebări, a făcut 3 interpelări şi a luat de 11 ori cuvântul de la tribuna Senatului. Nu a participat la nicio moţiune de cenzură. Printre modificările unor legi în care s-a implicat senatorul Mohanu se numără şi legea veteranilor de război, a invalizilor şi a văduvelor, Legea sistemului unitar de pensii, Legea asigurării obligatorii a locuinţelor în caz de cutremure, alunecări de terenuri sau inundaţii, Legea de funcţionare a Guvernului şi a ministerelor, Legea educaţiei naţionale, Legea administraţiei publice locale, sau Legea arborării drapelului României, intonarea imnului de stat şi folosirea sigiliilor şi stemei României.

Senatorul Florinel Dumitrescu este născut pe 11.12.1967, iar în Senat este vicepreşedintele comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, şi mai face parte ca membru din comisia de validare. Senatorul Florinel Dumitrescu a participat la 20 de iniţiative legislative, a făcut şapte declaraţii politice, a pus nouă întrebări, a făcut 10 interpelări şi a luat de 28 de ori cuvântul de la tribuna Senatului; nu a participat la nici o moţiune de cenzură. De remarcat este şi faptul că senatorul Dumitrescu a intrat în Parlament fiind susţinut la vremea aceea de Partidul Poporului Dan Diaconescu, după care s-a mutat la Partidul Social Democrat.

Senatorul Timotei Stuparu, tot social-democrat şi el, s-a născut pe 27.05.1951 în comuna Ţigăneşti. A mai fost parlamentar, respectiv deputat, în două mandate. Senatorul Timotei Stuparu este vicepreşedintele comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar este membru şi în comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. În Senat nu a făcut nici o declaraţie politică, nu a pus nici o întrebare şi nu a făcut nici o interpelare. În schimb, senatorul Stuparu a luat de 13 ori cuvântul de la tribuna Senatului, şi a participat la 37 de iniţiative de modificări ale unor legi.

I-aţi mai văzut pe cei patru senatori prin colegiile lor? Din când în când, câte unul se mai arată pe la fel şi fel de evenimente cu depuneri de coroane, să-i mai vadă şi pe ei lumea şi să nu îi uite. Este posibil să îi vedem mult mai des la viitoarele alegeri parlamentare, în campania electorală; pe cei care vor mai candida, dacă vor mai avea şi sprijinul partidului din care fac parte.

One Comment

  1. Din patru in patru ani ai zarim pe strada cu galeti,tricouri si pachete ,vorbind frumos….si inpartind cadouri.
    In rest figuri simpatice care nu spun nimic ,…pe unii ai mai vedem din cand in cand la televizor…la 1 Dwecembrie,,,,mai rar in 21 ,de revoluti. Nu am auzit ca ar fi facut ceva care sa monopolizeze mase…judetul este tot pe ultimul loc din tara …si merge in jos .
    Nu am auzit ca in conformitate cu legea …Parlamentarii,Prefectura, Consiliul Judetean si Administratia sa prezinte RAPORT ANUAL SCRIS,,,,, NU STIU DACA AR AVEA CEVA DE SPUS::::PAROLE;;;PAROLE

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.