Politic

Vă mai amintiţi de ei?

Ioan DUMITRESCU

Vă mai amintiţi de ei cum strigau în campania electorală să îi votaţi, că dacă vor ajunge ei în Parlament va curge lapte şi miere în Teleorman? V-au dat ceva înapoi pentru voturile voastre?

Pe unul dintre ei, pe ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice l-aţi mai văzut pe la televizor, imediat în preajma premierului Victor Viorel Ponta; este adevărat că ministrul Dragnea nici nu prea mai are timp să treacă pe acasă, prin Teleorman, fiind prea ocupat cu treburile pe la minister. Nici prin Camera Deputaţilor nu a avut prea multe intervenţii, în schimb face parte din grupul de prietenie cu Spania şi Brazilia. A luat cuvântul doar de opt ori în Parlament, şi-a pus semnătura pe patru iniţiative legislative şi o singură dată a avut ceva de întrebat în Cameră. Nu este însă un om sărac; are două terenuri în Alexandria, unul de 4034 metri pătraţi şi altul 1315 metri pătraţi, mai are un teren în Turnu Măgurele , dar şi încă unul la Buşteni. Liviu Dragnea nu are decât trei case, două în Turnu Măgurele şi una la Alexandria, dar şi trei maşini: o Dacie Logan, o Skoda Superb şi un Land Rover. Bătrâneţile lui Dragnea sunt asigurate, având trei conturi bancare, unul de 1914 lei, altul de 26.725 lei şi un altul de 2.355 lei. În acelaşi timp, a avut grijă să aibă şi două plasamente în investiţii, unul de 178.209 euro şi altul de 171.329 lei. Şi toate acestea numai din salariu de ministru de 70.740 lei, şi din venitul soţiei, Bombonica Dragnea, de administrator al hotelului Turris din Turnu Măgurele.

Deputatul Valentin Gabriel Boboc a fost deocamdată şi dânsul mai mult o prezenţă ştearsă în Parlamentul României; acesta a luat o singură dată cuvântul în Cameră, probabil când a depus jurământul, a avut o singură întrebare de pus, şi a participat la nouă proiecte legislative. Deputatul este proprietarul a patru terenuri de casă în Alexandria, dar nu prea mari: de 410 m.p., de 276m.p., de 124 m.p. şi de 425 metri pătraţi, şi mai are un teren în Zărneşti de 200 metri pătraţi. Are deputatul şi trei case în Alexandria, cu suprafaţă construită la sol de 123 metri pătraţi, de 140 m.p. şi o alta de 67 m.p., dar şi o casă la Zărneşti de doar 36 m.p. Şi în ce priveşte proprietăţile de auto, Valentin Boboc nu stă rău: are o motoretă Mobra şi încă una Piagio, are trei maşini, un Volkswagen, o Skoda Superb şi un Mercedes 250, iar peste toate mai are şi o remorcă. În schimb, deputatul Boboc are şi două credite bancare, unul de 160.000 lei care expiră în 2035, şi încă unul de 90.000 lei a cărui scadenţă expiră în 2016.

Deputatul Marin Almăjanu, preşedintele Organizaţiei Partidului Naţional Liberal Teleorman, este preşedintele Comisiei de administraţie publică şi amenajare teritorială şi face parte din grupul parlamentar de prietenie cu Republica Costa Rica şi cu Statul Plurinaţional Bolivia. În Camera Inferioară a Parlamentului, deputatul Almăjanu a vorbit de la tribună de 31 de ori, a făcut patru declaraţii politice, a pus trei întrebări, a semnat pe 17 propuneri legislative, şi de când este în opoziţie a participat şi la 8 moţiuni de cenzură. Parlamentarul are un teren de 1.200 metri pătraţi în Bragadiru, precum şi trei case, una tot în Bragadiru, cu o suprafaţă de 97 metri pătraţi, una la Peretu cu suprafaţă de 136 m.p. şi alta în judeţul Braşov de 160 metri pătraţi; iar pentru a se deplasa de la Parlament la cele trei locuinţe proprietate privată, Marin Almăjanu are o maşină Volvo. Are deputatul o datorie la bancă de 44.000 lei, iar veniturile sale declarate sunt doar de 64.368 lei pe an la care se mai adaugă veniturile aduse în casă de soţie, care este economist, de 32.208 lei.

Deputatul Ică Calotă Florică a intrat în Parlament cu Partidul Naţional Liberal, din care după o vreme a plecat, a stat o scurtă vreme independent, după care s-a înregimentat în Partidul Liberal Reformator. În Cameră face parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, dar şi din Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Deputatul Calotă face parte din grupurile de prietenie cu parlamentari din Bolivia, Bulgaria şi Ungaria. În Parlament nu se poate spune că a trudit prea mult, sau că s-a spetit; a luat de patru ori cuvântul, a făcut trei declaraţii politice, a semnat alături de alţi deputaţi pe 18 propuneri legislative, a pus patru întrebări şi a votat două moţiuni. Nici prea bogat nu este Ică Calotă Florică faţă de colegii săi parlamentari; are un teren de doar 640 metri pătraţi în judeţul Ilfov, două case în Alexandria, una de doar 50 metri pătraţi, şi alta un pic mai mare, cu suprafaţa de 88 m.p., şi are şi o maşină Volkswagen Pasat din anul 2006. În schimb, deputatul este înglodat în datorii, având un credit de 15.000 euro, contractat în 2008 şi scadent în 2034 de 15.000 euro, şi un altul de 23.500 lei scadent în 2017, şi toate aceste datorii trebuie să le achite din venitul său de deputat de 48.908 lei pe an.

Dacă i-aţi mai văzut pe deputaţi prin Teleorman, şi dacă sunteţi convinşi că pot să vă reprezinte, că până acum au făcut ceva pentru dumneavoastră, să-i mai votaţi; dacă nu…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.