Economie

Utilizatorii de pășuni și fânețe pot depune cererea unică de plată chiar dacă nu deţin animale

Legislaţia privind acordarea sprijinului pe suprafaţă s-a modificat cu puţin înainte de termenul final de depunere a cererii unice de plată, în cazul utilizatorilor de păşuni, persoane fizice sau juridice, în sensul în care ei pot depune cererea, chiar dacă nu deţin animale.

Potrivit APIA, subvenţie poate solicita persoana fizică ori juridică de drept privat care are la dispoziţie, în condiţiile legii, suprafaţa agricolă, care desfăşoară activităţi agricole specifice categoriei de folosinţă păşuni şi fâneţe şi care o valorifică prin cosire cel puţin o dată pe an.

Astfel, “utilizatorii terenurilor din categoria de folosință pășuni/fânețe vor putea depune cererea unică de plată pentru terenurile în cauză fără a fi obligați să dețină și animale pentru pășunarea acelor suprafețe de teren, cu obligația de a dovedi activitatea agricolă minimă de cosit cel puțin o dată pe an, prin valorificarea/depozitarea fânului rezultat”, se arată în comunicatul APIA.

Şi în cazul acestei categorii de fermieri termenul este 15 iunie fără penalizări, cu prelungire încă 25 de zile cu penalizări de 1% pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.