Politic

USD s-a constituit oficial în Teleorman – Liviu Dragnea: “Sper ca lui Crin să-i pară rău!”

Carmen Dumitrescu
După reperea USL, spiritele au început să se agite în politica autohtonă, în contextul construirii noilor alianţe. Iar constituirea USD în Teleorman a reprezentat un prilej pentru ca vicepremierul Liviu Dragnea să fie prezent în Teleorman, pentru a răspunde nelămuririlor legate de negocierile ce se poartă acum la nivel central, dar şi felul în care în care va fi continuată la nivel judeţean colaborarea între liberali şi social-democraţi. Cu privire la ruperea USL, Liviu Dragnea a declarat că are încă o părere de rău, pentru că această construcţie politică a fost gândită în interesul tuturor părţilor implicate, cu obiective precise, pe care românii le aşteptau concretizate: “Sper ca lui Crin să-i pară rău. Şi mie îmi pare rău. Şi ar trebui să ne pară rău tuturor.”

În legătură cu noul proiect, constituit şi în Teleorman, prin semnarea protocolului USD de către Timotei Stuparu, Paul Chicu şi Florică Mara, Liviu Dragnea a declarat că prin noua alianţă se încearcă ducerea mai departe a aspectelor stabilite în cadrul USL şi că speră ca noul Guvern să primească marţi 60%  din voturi în Parlament: “Noi încercăm prin USD să ducem mai departe ce am stabilit în cadrul USL. A plecat PNL din USL, am rămas noi, marţi sperăm să avem voturi de 60% în Parlament pentru o guvernare stabilă şi eficientă. Ieri m-a sunat Crin, am avut o discuţie. Până la urmă rămânem în relaţii civilizate, nu ne dăm cu pietre în cap. I-am spus lui Antonescu că nu facem alianţă cu Tăriceanu. Dacă PNL revine în USL astăzi, mâine sau într-un timp rezonabil, ceea ce am decis în congrese rămâne valabil”.
În legătură cu situaţia din Teleorman, Liviu Dragnea a precizat că, în contextul în care colaborarea dintre social-democraţi şi liberali a devenit tradiţie pe plan local, nu are sens să se schimbe foarte multe lucruri în administraţia locală. Practic, dacă liberalii doresc să rămână în alianţă cu social-democraţii teleormăneni, aceştia nu vor refuza. Desigur, Dragnea a spus că “deocamdată” nu se vor face schimbări, pentru că vor veni probabil şi momente în care atitudinea social-democraţilor va putea fi reconsiderată. Despre schimbarea prefecţilor, Dragnea nu a dorit să facă foarte  multe comentarii, sugerând totuşi că nu e absolut necesară schimbarea prefecţilor, dar că deciziile ferme în acest sens şi nominalizările se vor face numai după constituirea noului guvern.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.