Social

Urmează schimbări la conducerea câtorva şcoli din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Ultimul concurs pentru ocuparea posturilor de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar a fost organizat în 2008. Cum mandatul pentru aceste posturi este de 4 ani, la această dată niciunul din cei 197 de directori şi directori adjuncţi din şcolile teleormănene nu ocupă funcţia prin concurs, toţi fiind numiţi cu delegaţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru o perioadă de un an. Astfel, la sfârşitul acestei luni mandatele tuturor directorilor de şcoli expiră. Majoritatea vor rămâne însă în funcţii şi în anul şcolar viitor, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean urmând să le prelungească mandatele pentru încă un an.

Potrivit prof. Valeria Gherghe, inspector şcolar general, aproximativ 25 de directori şi directori adjuncţi din şcolile teleormănene vor fi înlocuiţi, unii pentru că şi-au dat demisia sau vor ieşi la pensie, alţii pentru că în cursul ultimului an au avut o activitate managerială nesatisfăcătoare. Printre demisionari se numără directorul Liceului Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede şi al Şcolii Gimanziale din Saelele.

Prof. Valeria Gherghe a mai declarat că nu este adepta schimbării conducerii şcolilor de la un an la altul, astfel că nu vor apărea modificări decât acolo unde lucrurile nu merg bine, în această situaţie fiind foarte puţine unităţi de învăţământ, fără să precizeze care sunt acestea.

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte inspectorii şcolari, şi aceştia fiind numiţi cu delegaţie pe funcţii, concurs nemaifiind organizat din 2006.

Programate încă din toamna anului trecut, concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământ au tot fost amânate. Numirea fără concurs pe aceste funcţii a generat multe controverse, şi a fost catalogată ca fiind făcută exclusiv pe criterii politice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.