Politic

UNPR se “autodenunţă”: proiecte şi speranţe

Ioan DUMITRESCU

Noua ieşire la rampă a Organizaţiei Judeţene a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, i-a adunat pe toţi greii partidului: pe preşedintele Florică Mara, pe secretarul general Constantin Filip, pe deputatul de Teleorman, Alin Bucur, şi pe eminenţa sa cenuşie, Samuel Calotă.

Florică Mara a amintit faptul că de curând a fost o reuniune a UNPR la nivel central, alături de preşedintele Gabriel Oprea. Totodată, Mara susţine că UNPR doreşte să reînvie ideea de naţionalism. UNPR susţine şi reducerea vârstei de votare de la 18 ani la 16 ani, Florică Mara aducând ca argument faptul că tinerii au dreptul să muncească de la 16 ani şi, implicit, ar trebui să li se ofere şi dreptul de a vota. În ce priveşte dorinţa de creştere a partidului, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman, Florică Mara, este destul de optimist: doreşte ca până la anul, 2016, an electoral, UNPR-ul să ajungă la un milion de membri.

Deputatul Alin Bucur susţine că în momentul de faţă se lucrează la aducerea de noi membri în UNPR. Deputatul Bucur aminteşte faptul că UNPR a reuşit, la nivel naţional, să strângă un milon de semnături în favoarea lui Victor Ponta la preşedinţie.

Samuel Calotă a precizat faptul că UNPR-ul asigură stabilitatea şi că este un partid cu doctrină de centru-stânga. UNPR are şi un handicap: nu a fost niciodată într-o campanie electorală şi într-un ciclu electoral; anul viitor este posibil să meargă în tandem cu PSD-ul, sau să aibă propriii candidaţi. În momentul de faţă, UNPR-ul are doar 60 de parlamentari, dar este posibil ca anul viitor, în urma celui un milion de adeziuni, formaţiunea condusă de la centru de Gabriel Oprea, şi în teritoriu de Florică Mara, să fie o forţă şi în Parlament, şi în Guvern.

Au mai fost amintite ca proiecte ale UNPR-ului prima fermă pentru tinerii de sub 35 de ani, dar şi greutăţile cu care se luptă tinerii oameni de afaceri, cu greu reuşind să obţină un credit de la bănci şi, oricum, cu dobânzi foarte mari. În momentul de faţă, la nivel naţional are 3 preşedinţi de consilii judeţene, 5 primari de municipii reşedinţă de judeţ şi aproximativ 10% din consilieri locali şi judeţeni. Deputatul Alin Bucur a spus şi că, la anul, dacă va avea sprijinul partidului, cu drag va mai candida pentru încă un mandat.

One Comment

  1. observator

    Dute ba la Gigi Becali aliatul lui tactu, ca asta a fost filiera de ai ajuns „avortat” pe aici,in conditiile in care nu te-ai vazut de loc, folosinduti-se doar „malaiul”de la al batran!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.