Social

Unităţile de învăţământ din Buzescu şi Mârzăneşti au rămas fără autorizaţie sanitară de funcţionare în urma unor nereguli constate de DSP Teleorman

Scoala BuzescuMonica DUMITRESCU

În urma unor reclamaţii venite din partea părinţilor, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a efectuat un control la Şcoala din comuna Buzescu, control care s-a încheiat cu suspendarea autorizaţiei sanitare de funcţionare a respectivei unităţi de învăţământ. Părinţii au reclamat faptul că grupul sanitar din curtea unităţii de învăţământ este pe cale să se prăbuşescă peste elevi, acest lucru confirmându-se în urma controlului efectuat de inspectorii DSP Teleorman. Motivul degradării imobilului în care funcţionează grupul sanitar al Şcolii din Buzescu este construirea unei fose septice în imediata apropiere a acestuia de către proprietarul locuinţei vecine, pentru care acesta a primit autorizaţie de construcţie de la Primăria Buzescu.

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a suspendat şi autorizaţia sanitară de funcţionare pentru toate şcolile şi grădiniţele din comuna Mârzăneşti. Inspectorii DSP au efectuat controale la cabinetul medical şi în toate unităţile de învăţământ din acestă comună, constatând mai multe nereguli. Printre acestea se numără neigienizarea sălilor de clasă din anul 2008 şi spaţiul extraordinar de mic, cca 8 mp în care îşi desfăşoară activitatea o grupă de grădiniţă cu 15 copii.

Potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, în ambele cazuri, autorizaţiile sanitare de funcţionare au fost acordate în urma declaraţiilor pe proprie răspundere a directorilor respectivelor unităţi de învăţământ, conform legislaţiei în vigoare. Aceasta spune că directorii unităţilor de învăţământ respective ar putea răspunde penal pentru fals în respectivele declaraţii.

Ca urmare a acestor incidente, directorul DSP Teleorman a dispus efectuarea unor controale în perioada imediat următoare în cabinetele medicale şi a unui control tematic privind starea instalaţiilor sanitare în unităţile de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.