Eveniment

Unitățile de cult, verificate de pompieri

pompieri 1În această perioadă, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară verificări pe linie de prevenire și stingere a incendiilor (PSI) la unitățile de cult din orașele, municipiile și localitățile limitrofe acestora în vederea preîntâmpinării evenimentelor nedorite care s-ar putea produce pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, cu ocazia Sfintelor Sărbătorilor de Paşti.

În cadrul acestor activități de control se va urmări starea instalaţiilor electrice, a sistemelor de încălzire şi a coşurilor de fum, existenţa stingătoarelor şi hidranţilor, respectarea normelor de stingere şi prevenire a incendiilor la lucrările de modernizare executate recent la diverse lăcaşuri de cult.

Toate deficienţele constatate de inspectori au fost deja remediate de către personalul desemnat cu desfăşurarea activităţilor administrative. Totuşi, pentru ca Sfintele Sărbători de Paşti să fie petrecute în linişte şi fără incidente tragice, pompierii recomandă slujitorilor bisericii şi cetăţenilor teleormăneni să nu uite de câteva reguli de bază.

Astfel, lumânările nu trebuie ținute aprinse de către credincioşi în apropierea hainelor şi părului ori a obiectelor combustibile, precum icoanele, decorurile, mobilierul și coroanele. Se va manifesta o atenţie deosebită atunci când credincioşii se deplasează cu lumânările aprinse în autovehicule.

Pentru evitarea supraaglomerării bisericilor se recomandă ca manifestările religioase să se desfăşoare în exterior. Atunci când slujbele au loc în interior se va evita permiterea accesului unui număr de credincioşi peste capacitatea construcţiei şi se vor menţine, obligatoriu, pe toată durata slujbei, uşile de acces şi evacuare în poziţie deschisă.

Lângă lăcaşurile de cult se vor amenaja locuri speciale pentru depunerea lumânărilor, aflate la o distanţă de siguranţă faţă de construcții, dotate cu tăvi metalice umplute cu nisip şi supravegheate în permanenţă. Lumânările se sting, obligatoriu, după terminarea slujbelor religioase.

Pe durata desfăşurării slujbelor cu public numeros, din interiorul lăcaşurilor de cult trebuie evacuate covoarele, mochetele, băncile şi scaunele nefixate în pardoseală.

În situaţia izbucnirii unui incendiu, se va asigura operativ evacuarea persoanelor din construcţie, a valorilor materiale, concomitent cu desfăşurarea primei intervenţii de stingere a incendiului cu mijloacele tehnice din dotare şi cu anunţarea, de îndată a pompierilor, la numărul unic de urgenţă 112.

Menționăm că în perioada Sărbătorilor Pascale, importante efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman (peste 350 de pompieri) vor asigura misiuni de prevenire și stingere a incendiilor la unitățile de cult unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.

Având speranța că aceste sărbători se vor desfășura, ca in fiecare an, fără evenimente care să pună în pericol viața oamenilor, transmitem tuturor teleormănenilor cele mai sincere urări de bine, sănătate și fericire, liniște sufletească și bună înfăptuire, împreună cu întâmpinarea creștinească „HRISTOS A ÎNVIAT!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.