Politic

Unificarea Dreptei în Teleorman îi obligă pe viceprimarii PNL să demisioneze din funcţii

Carmen Dumitrescu
Mutările recente de pe scena politică teleormăneană relevă, foarte clar, că la nivelul judeţului există o intenţie fermă a liberalilor de a se reorienta dinspre colaboratorii tradiţionali, social-democraţii, către democrat-liberali, mai apropiaţi prin ideologie şi doctrină de abordarea lor. Din păcate pentru liberali, această opţiune ar trebui să antreneze şi alte consecinţe decât cele strict ideologice şi docrinare. Astfel, dacă după ruperea USL, liberalii teleormăneni şi-au păstrat poziţiile publice obţinute la momentul formării vechii alianţe, acum, după unificarea Dreptei, ei vor fi obligaţi să renunţe la poziţiile câştigate la negocierile cu PSD-ul.
Potrivit primarului Alexandriei, Victor Drăguşin, în cursul zilelor viitoare va avea loc o discuţie în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PSD pentru a stabili poziţionarea social-democraţilor după aceste mişcări politice recente. Totuşi, Drăguşin a remarcat că ar fi de bun simţ ca liberalii, o dată aliaţi cu adversarii PSD, să renunţe la funcţiile publice pe care le-au obţinut în negocierile care au precedat formarea USL: “Decizia se ia la nivel judeţean. Dar părerea mea este că, spre deosebire de momentul în care s-a rupt USL la nivel central şi liberalii locali şi-au păstrat funcţiile, acum, fuzionarea cu adversarii noştri tradiţionali ar trebui să ne determine să ne revizuim atitudinea. Aşa că, în principiu, înainte de a şti exact cum vor sta lucrurile, părerea mea este că după unificarea cu PDL, actualii viceprimari îşi pot pierde funcţiile şi PNL poate rămâne fără niciun viceprimar”. Aşadar, dacă lucrurile evoluează în sensul deja discutat, există o foarte clară posibilitate ca Eduard Oprea şi Dan Popescu să-şi piardă poziţiile de viceprimari ai Alexandriei. În plus, ar fi normal ca această decizie să fie luată chiar de către ei, fără a aştepta ca social-democraţii să-i stimuleze s-o facă.
Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi cu vicepreşedintele Consiliului judeţean, Ilie Bălan, lucru pe care preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea nu-l neagă, dar precizează că decizia aceasta se va lua numai în funcţie de evoluţia situaţiei în cursul următoarelor zile.
Vom vedea, cu acest prilej, dacă liberalii teleormăneni, ocupanţi ai unor funcţii de seamă la nivel local şi judeţean, vor avea caracterul şi demnitatea de a renunţa la ele, pentru a şi le recâştiga printr-o luptă proprie, dusă de la început până la sfârşit cu propriile arme.

 

One Comment

 1. ,,,,DECI,,,,,,dup acalculele mele ca sa castige
  DREAPTA electoratul trebuie sa voteze:

  PRESEDINTE,,,,,,,,,,,IOHANIS
  PRIM- MINISTRU,,,,,,,BLAGA
  CABINET din MINISTRI celeorlalte
  partide4 de4 dreapta ce au contribuit la
  desfiintarea PSD-PC-UNPR,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.