Social

Unde pot fi folosite tichetele sociale din programul “Masă Caldă”/ Vezi lista completă a celor 52 de agenți economici din județ

11.958 de carduri au fost emise la nivelul județului, la finalul anului trecut, în cadrul programului prin care Guvernul acordă tichete sociale pentru masă caldă oamenilor oamenilor aflați în categorii vulnerabile. După trei luni, suma totală cu care au fost alimentate cardurile sociale se ridică la 10.236.780 lei, în luna februarie fiind alimentate 11.379 de carduri.

“Cardurile Sociale sunt instrumentul cu care Guvernul României sprijină categoriile cele mai defavorizate de persoane, asigurându-le o masă caldă”, transmite Instituția Prefectului.

Valoarea nominală a unui tichet social este de 180 lei/lună/persoană, iar la nivelul județului Teleorman sunt 52 de agenți economici incluși în program, de unde beneficiarii pot să-și ia o masă caldă: Alexandria, Blejești, Botoroaga, Bragadiru, Clănița, Drăgănești Vlașca, Gratia, Islaz, Izvoarele, Măldăeni, Merișani (Băbăița), Moșteni, Piatra, Roșiori de Vede, Saelele, Turnu  Măgurele, Vârtoape, Videle, Vitănești și Zimnicea.

La nivelul județului Teleorman, beneficiază de tichete pentru mese calde: persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă și care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin casele teritoriale de pensii, în cuantum de maximum 800 de lei; persoanele sau familiile fără adăpost, inclusiv persoanele sau familiile care au fost evacuate, precum și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

 

One Comment

  1. Daca nu livreaza la domiciliu cum au intrat in program,avind in vedere ca este vorba de persoane virstnice care nu se pot deplasa?ex. Terasa moft din Zimnicea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.