„Un zâmbet pentru un copil”, activitate derulata in secția de Pediatrie a Spitalului Județean

Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunității umane și presupune o atitudine de bunăvoință, loialitate și altruism. Ambasada Statelor Unite ale Americii în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul „4/4Pentru Prieteni”, în memoria remarcabilului activist american pentru drepturile omului, Dr. Martin Luther King Jr, proiect ce își propune să celebreze la nivel național valorile prieteniei și ale voluntariatului.

Martin Luther King a fost o cunoscută personalitate a secolului al XX-lea, care a militat împotriva urii rasiale și pentru promovarea valorilor creștine, transmițând, pe cale pașnică, sub o formă aproape mesianică, un mesaj pe cât de simplu, pe atât de profund :

“Întrebarea cea mai strigentă și importantă a vieții este: ce faci tu pentru ceilalți?”

Într-una din cărțile sale, Martin Luther King afirma: ”Oamenii se urăsc unii pe alții pentru că se tem unii de alții. Se tem pentru că nu se cunosc. Nu se cunosc pentru că nu pot comunica. Nu pot comunica pentru că sunt despărțiți”.

La 4 aprilie 2018 se împlinesc 50 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr și, ca urmare, ziua a fost dedicată comunității și faptelor bune. Peste 3.400 de persoane de toate vârstele, din 38 de județe, s-au implicat în activități caritabile, de ecologizare, culturale, dedicate comunității.

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria, coordonați de către prof. Sotirescu Eliza, Nedelcuță Aurelia si Toma Florentina au organizat o activitate sub deviza „Un zâmbet pentru un copil”, din dorința de a-i ajuta pe micuții internați în secția de Pediatrie a Spitalului Județean Teleorman să petreacă ziua mai repede și mai plăcut. Cu o jucărie, o carte de colorat sau un cântec, ei au reușit să aducă zâmbetul pe buzele celor mici, să le alunge plictiseala, să șteargă câte o lacrimă și să ii facă pe micuți să uite cât de cât dorul de casă. Prieteniile s-au legat repede, empatia a înlăturat diferențele de vârstă, elevii propunându-și să continue aceste activități în cadrul unui parteneriat cu Spitalul Județean Teleorman.

“În realizarea activității noastre am avut suportul organizatoric al conducerii Spitalul Județean Teleorman, prin doamna director medical Robu Valentina Emilia”, a precizat prof. Eliza Sotirescu.

Leave a Comment

*

code