Social

Un singur elev din Teleorman, pe lista olimpicilor care susţin Bacalaureatul în sesiunea specială

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei a publicat listele cu elevii din clasele a XII-a calificaţi la olimpiade internaţionale sau la competiţii sportive şi artistice internaţionale programate în perioada Bacalaureatului 2015 şi vor susţine probele acestui examen în cadrul unei sesiuni speciale, care se desfăşoară între 16 şi 29 mai.

Un singur elev din Teleorman va susţine Bacalaureatul în sesiunea specială din acest an, Degeratu Ionuţ Florinel de la Colegiul Tehnic “David Praporgescu” din Turnu Măgurele. Acesta va participa la Campionatul Mondial rezervat sportivilor până în 23 de ani. Teleormăneanul se află pe lista elevilor ce fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sportive alături de alţi 133 de elevi din toată ţara.

Pe lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, care cuprinde 69 de elevi, nu se află anul acesta niciun teleormănean.

Pentru ceilalţi elevi prima sesiune a Bacalaureatului 2015 începe la sfârşitul lunii mai. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierea candidaţilor la prima sesiune va avea loc între 25 şi 29 mai. Cursurile elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a se vor încheia pe data de 29 mai. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfăşura între 8 şi 10 iunie. Următoarea probă, constând în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), este programată pentru perioada 10 – 12 iunie. Între 15 şi 19 iunie, se va desfăşura proba D – evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 şi 26 iunie, va avea loc proba C – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, este programată pentru data de 29 iunie. Proba scrisă la Limba şi literatura maternă se va desfăşura pe 30 iunie. Va urma, pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie, proba la alegere a profilului şi a specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 6 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 7 şi 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie. Sesiunea august-septembrie începe la 13 iulie şi se va încheia pe data de 3 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.