Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Un roşiorean a mers la spital cu o durere de spate şi a murit după patru ore şi două perfuzii

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a mers la primele ore ale zilei de duminică, 8 octombrie, la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede, cu o durere de spate şi a murit după numai patru ore şi două perfuzii administrate de medici, în timp ce aştepta un taxi să-l ducă acasă.

Din spusele familiei, roşioreanul a ajuns la spital în jurul orei 03.00, cu gândul că durerea de spate ar putea fi cauzată de nisipul la rinichi (în termeni medicali, microlitiază renală). De asemenea, mai spun apropiaţii roşioreanului, odată ajuns la spital, bărbatului i-au fost administrate două perfuzii. Referitor la prima perfuzie, fiica bărbatului spune că a aflat de la medici că a conţinut algocalmin şi no-spa, în timp ce conţinutul celei de-a doua perfuzii este, cel puţin deocamdată, un mister pe care nimeni din spital nu a dorit să-l dezlege.

Familia bărbatului mai susţine şi că, la spital, medicul cardiolog care s-a ocupat de acesta, le-a spus că i-au fost făcute toate analizele necesare, cât şi un EKG, iar nimic din rezultatul investigaţiilor nu a impus internarea, astfel că omul a fost lăsat să plece acasă.

“Când am ajuns la spital, domnul doctor ne-a spus, foarte surprins, că nu-şi explică cum de a murit şi care ar putea să fie cauza. Am aflat, la spital, că i-au fost făcute analize, că i-a fost făcut şi un EKG, şi că toate au ieşit bine şi fără vreo modificare. Cum nu a fost nimic care să-l ţină la spital, după ce a discutat cu domnul doctor, a fost chemat un taxi să-l ducă acasă. Între timp i-a mai fost administrată o perfuzie, cea de-a doua, iar după nici două minute i s-a făcut foarte rău. Oamenii care erau cu el în salon au chemat medicii, dar nu s-a mai putut face nimic”, a declarat fiica roşioreanului.

Potrivit certificatului medical constatator al decesului, insuficienţa respiratorie acută şi infarctul miocardic i-au provocat moartea roşioreanului.

Fiica bărbatului este însă decisă să facă o plângere la Parchet, convinsă fiind de faptul că tatăl său nu avea probleme cardiace şi, mai mult de atât, spune aceasta, EKG-ul făcut înaintea decesului a fost unul bun şi nu a avut modificări.

Mai multe informaţii despre cazul roşioreanului am încercat să obţinem de la reprezentanţii unităţii medicale, însă am aflat că Lucian Alexe, managerul Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede, este în concediu. Locul acestuia este ţinut de Carmen Alexandrescu, director Financiar-Contabil al unităţii medicale, care ne-a declarat, referitor la subiect, că, într-adevăr, bărbatul de 53 de ani s-a prezentat la unitatea spitalicească la primele ore ale dimineţii de duminică, 8 octombrie, acuzând dureri de spate. Sursa citată a mai precizat că acestuia i-a fost administrată o perfuzie, “care nu ar fi avut cum să-i facă rău”, i-au fost făcute mai multe analize si, de asemenea, i-a fost efectuat şi un EKG, care nu a prezentat modificări.

Directorul medical al Spitalului Caritas, care ar fi putut, probabil, să explice cum de a fost posibil ca bărbatul să moară din cauza unui infarct miocardic acut după ce EKG-ul efectuat chiar în dimineaţa decesului a fost unul fără modificări, nu a oferit, până la ora publicării, niciun punct de vedere, despre acesta reuşind să aflăm că “este într-o şedinţă cu medicii de familie”. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. adriana says:

    fix ca la ..carte : ”analizele sunt bune, pacientul este mort”… ! nimic nou … dar cine plateste? mai mare rusinea,dar aceeasi dilema : cui sa-i fie ..rusine?

  2. Jeff says:

    Criza morala prin care trece tara are un management performant. Fugiti cat mai aveti timp sau luati atitudine! Sanatatea, chiar daca ar vrea, nu mai are cu cine!

  3. Da asa se întâmplă la noi în România mai ales la noi în Roșiori vor pacienți și pe ei îi dor în fund de noi bolnavii

Leave a Comment

*

code