Eveniment

Un număr de 441 de teleormăneni au avut nevoie de ambulanţă, în week-end

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman face faţă cu brio, deocamdată, multelor solicitări venite din partea teleormănenilor şi pe care obligatoriu trebuie să le onoreze. Indiferent de anotimp, fie zi sau noapte, angajaţii de la Salvare lucrează continuu, iar în anumite perioade, cum este cea de acum, cu temperaturi ridicate, de cele mai multe ori nici nu apucă să se întoarcă în staţie de la o urgenţă, că sunt direcţionaţi spre o alta.

Un week-end de foc, şi la propriu şi la figurat, a fost şi cel care tocmai a trecut, când angajaţii de la Ambulanţă au trebuit să răspundă unui număr de peste 440 de solicitări, cele mai multe fiind pentru dureri abdominale sau de spate, circa 60 dintre acestea fiind considerate urgenţe de gradul 1. Tot printre solicitările numeroase au fost şi cele pentru afecţiunile cardiace, respectiv accidentele vasculare, durerile toracice cauzate de bolile de ordin cardiac, dificultăţile de respiraţie etc. În număr mare la spital au ajuns şi copiii, aceştia fiind afectaţi, în cea mai mare parte, de viroze respiratorii, deşi s-ar crede că vara afecţiunile respiratorii sunt mai scăzute. Spre deosebire de alţi ani, camerele de gardă ale spitalelor devin gazda temporară pentru mulţi cetăţeni care sunt diagnosticaţi cu amigdalite sau bronşite cronice în plină vară. Acesta a fost şi cazul mai multor copii, peste 40 la număr, care la finele săptămânii care tocmai a trecut au ajuns de urgenţă la spital, cu ambulanţa, cei mai mulţi răciţi, mai mult de jumătate dintre ei rămânând internaţi în spital.

Cei mai predispuşi infecţiilor respiratorii în sezonul cald sunt copiii, bătrânii, dar şi persoanele cu sistemul imunitar slăbit, spun specialiştii. De altfel, medicii spun că principalele cauze ale creşterii îmbolnăvirilor din această perioadă sunt temperaturle fluctuante, expunerea la aerul condiţionat, băile în piscină şi consumul de alimente reci care favorizează apariţia faringitei şi pneumoniei. Trecerea bruscă şi repetată de la temperaturile ridicate de afară la unele considerabil mai scăzute din interior, obţinute cu ajutorul aerului condiţionat, afectează întreg aparatul respirator. Din acest motiv, specialiştii spun că în anotimpul cald se poate constata o creştere a numărului de viroze respiratorii, dar şi de amigdalită şi de bronşită, însoţite de temperatura ridicată a corpului.

Alte urgenţe pentru care a fost solicitată ambulanţa în week-end au fost sincopele, alergiile, căderile sau alte accidente, accidentele rutiere, diabet zaharat sau obstretică-ginecologie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.