Social

Un nou pas pentru realizarea unui centru multifuncţional pentru tineri la Alexandria

vlcsnap-2014-10-19-11h47m14s124Monica DUMITRESCU

Întrunit în şedinţă extraordinară, Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat, marţi, 9 iunie, un proiect de Hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii, a fostului cinematograf Patria şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii “Reabilitare şi extindere Centru multifuncţional pentru tineri”.

Potrivit proiectului, Primăria Alexandria vrea să înfiinţeze un centru cu potenţial multifuncţional de desfăşurare a diverselor acţiuni culturale, o alternativă de petrecere a timpului liber, în special pentru tineri, prin reabilitarea unui imobil a cărei funcţiune nu mai este asigurată.

Primul pas în realizarea acestui obiectiv s-a făcut anul trecut când Consiliul local Alexandria a aprobat proiectul de hotărâre privind documentatia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii “Centru multifuncţional pentru tineri”. Valoarea investiţiei se ridică la 2.176,063 mii euro (9.612.758 mii lei), bani pe care municipalitatea speră să îi obţină de la Ministerul Dezvoltării, din bugetul local urmând să fie finanţate doar racordarea la utilităţi.

Potrivit documentaţiei aprobate în Consiliul local, la parterul centrului este prevăzută amenajarea unei săli de spectacole de 187,70 m.p şi 338 de locuri, o sală de conferinţe cu 42 de locuri plus o altă sală de conferinţe de 96 de locuri. La etajul I sunt prevăzute birouri, cabine pentru actori, o cafenea, loje, spaţiu de expunere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.