Eveniment

Un incediu izbucnit la Liceul “A. I. Cuza” a creat panică printre elevi şi profesori

IMG_2576În cursul zilei de miercuri, 4 decembrie, în incinta magaziei Liceului “A. I. Cuza” din Alexandria a izbucnit un incediu de proporţii care ar fi putut produce un dezastru, asta dacă ne gândim că magazia care a luat foc era plină cu lemne şi, mai grav, lipită de camera în care se afla centrala pe gaz care asigura încălzirea centralizată a unităţii de învăţământ.

Intervenţia rapidă a pompierilor, echipei de la Wirom, care a oprit imediat alimentarea cu gaz a unităţii evitând producerea unei deflagraţii, precum şi a celor de la CEZ, care au oprit alimentarea cu electricitate, au salvat liceul de la dezastru.

Potrivit colonelului Mîrlogeanu Remus, incendiul a fost repede lichidat prin intervenţia celor trei autospeciale cu apă şi spumă, s-a procedat la evacuarea a aproximativ 400 de elevi şi a tuturor cadrelor didactice din unitatea de învătământ aflate la acea oră în clădire. În ceea ce priveşte cauza care a dus la izbucnirea incendiului, aceasta nu a fost încă stabilită, însă Remus Mârlogeanu a precizat că incediul ar fi izbucnit din neglijenţa omului de serviciu, care se pare ar fi lăsat nesupravegheată o sursă de încălzire. Deocamdată, aceasta este doar o ipoteză, cauza probabilă a incendiului urmând a fi stabilită ulterior, ca de altfel şi evaluarea pagubelor, care se va face în perioada următoare. În ceea ce priveşte cursurile, în ziua incendiului nici nu s-a pus problema ca elevii să intre la ore şi, mai mult ca sigur, nici în zilele următoare nu se vor ţine cursururi, asta pentru că, deşi incendiul nu s-a extins la unitatea de învăţământ, sălile de curs au fost afectate destul de mult de fumul negru care a intrat în clădire. După cum spunea directorul adjunct al liceului, Cătălin Micu, unitatea de învăţământ va intra într-u proces de curăţenie, respectiv va fi zugrăvit complet. De aici şi concluzia că fumul care a pătruns în clădire a creat pagube destul de mari asupra pereţilor mai ales, care s-au înegrit de fumul dens. (C.P.)

incendiuIMG_2577IMG_2579IMG_2585

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.