Social

Un eliminat și 64 de absenți la prima probă a examenului de Bacalaureat

224 de candidați din cei 288 candidați înscriși au participat, luni, la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie). Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. 64 de candidați au absentat de la proba de Limba și literatura română, în timp ce un absolvent de liceu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Niciunul dintre candidații prezenți în sălile de examen nu a avut temperatura mai mare de 37,3°.

Potrivit calendarului, după proba obligatorie a profilului, programată pentru marți, 25 august, absolvenții de liceu se vor întoarce în sălile de examen miercuri, 26 august, când vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Pentru ziua de joi, 27 august, este programată proba la Limba și literatura maternă

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.